Άγιοι Ανάργυροι: Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για την ΕΔΕ

Διαβάζεται σε 2'
Το σημείο της γυναικοκτονίας της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους
Το σημείο της γυναικοκτονίας της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους INTIME

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. απαντούν στις αιτιάσεις της οικογένειας της Κυριακής, για “αδιανόητη κωλυσιεργία” σχετικά με το πόρισμα της ΕΔΕ για τους Αγίους Αναργύρους.

Σύντομα μετά και την επιστροφή του φακέλου από τον Συνήγορο του Πολίτη που ζητά κάποια πρόσθετα ερωτήματα να τεθούν στους εμπλεκόμενους, αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. πως θα ολοκληρωθεί η ΕΔΕ για την υπόθεση της γυναικοκτονίας της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους.

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην υπόθεση και στις αιτιάσεις της οικογένειας για “αδιανόητη κωλυσιεργία“, οι πηγές της ΕΛ.ΑΣ. απαντούν σχετικά:

“Η Ελληνική Αστυνομία, ενεργώντας με αίσθημα ευθύνης, ευαισθησίας και διαφάνειας, απέστειλε το υλικό της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) στον Συνήγορο του Πολίτη, αναγνωρίζοντας τη σημασία του ρόλου του ως ανεξάρτητη Αρχή για τη διαφύλαξη της νομιμότητας και των δικαιωμάτων των πολιτών.

Πρόκειται για διαδικασία που ακολουθείται ως μέρος της διαρκούς προσπάθειας για τη διασφάλιση της αλήθειας και της δικαιοσύνης, ώστε να υπάρξει πλήρης και αντικειμενική διερεύνηση των γεγονότων και ανάλογη απόδοση ευθυνών, όπου αυτές ανήκουν.

Η αποτύπωση όλων των πτυχών της υπόθεσης υπήρξε εξ αρχής πρώτιστη προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία, η οποία προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αντίστοιχες ποινές στους υπαίτιους, ανεξαρτήτως της θέσης τους.

Η δέσμευσή της Ελληνικής Αστυνομίας για διαφάνεια και δικαιοσύνη είναι ακλόνητη και η διαδικασία θα συνεχιστεί με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα και τα δικαιώματα όλων των εμπλεκομένων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα