Αγρότες: Στις γενικές συνελεύσεις οι αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις

Διαβάζεται σε 2'
Αγρότες
Αγρότες INTIME

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις εμφανίζονται οι αγρότες μετά την αποχώρησή τους από την Αθήνα και την επιστροφή στα μπλόκα. Σήμερα οι αποφάσεις στις γενικές συνελεύσεις.

Στις Γενικές Συνελεύσεις των μπλόκων, οι οποίες έχουν ξεκινήσει ήδη από χθες, Τετάρτη (21/02) και συνεχίζονται σήμερα, Πέμπτη (22/02) θα κριθεί το μέλλον των κινητοποιήσεων των αγροτών, οι οποίοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να παραμείνουν στους δρόμους.

Η δυσαρέσκεια των αγροτών παραμένει, αφού δεν έχουν ικανοποιηθεί τα βασικά τους αιτήματα για αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία και για πλαφόν 7 λεπτά την κιλοβατώρα στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ τη θέση τους στο Σύνταγμα πήραν σήμερα οι μελισσοκόμοι της χώρας, οι οποίοι πραγματοποιούν κινητοποιήσεις.

 

Πάντως μεγάλη μερίδα αγροτών εκφράζει τη διάθεσή της για συνέχεια των κινητοποιήσεων, καθώς από την πλευρά της η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Ήδη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στα μπλόκα ακούγονται απόψεις για το ενδεχόμενο ενός νέου συλλαλητηρίου στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, θέλοντας έτσι να δείξουν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ωστόσο, το σενάριο της αποκλιμάκωσης παραμένει ανοιχτό.

“Απέχουμε πολύ ακόμα με την κυβέρνηση και τον Κ. Μητσοτάκη”

“Ήταν ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο οποίο συμμετείχαν αγρότες από τα μπλόκα όλης της χώρας, μαζί με τους φορείς και τον απλό κόσμο δείξαμε με μια δυνατή φωνή, με μια γροθιά στην κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη στη χώρα αν δεν υπάρχει ευημερία σε αγρότες και κτηνοτρόφους”, είπε τα ξημερώματα της Τετάρτης (21/2) στο NEWS 24/7 ο Σωκράτης Αλειφτήρας, μέλος της ενωτικής συνομοσπονδίας των αγροτικών συλλόγων Λάρισας και εκπρόσωπος του μπλόκου του Ε65.

“Απέχουμε πολύ ακόμα με την κυβέρνηση και τον Κ. Μητσοτάκη. Βέβαια όταν ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις, ούτε τα 83 εκατομμύρια ευρώ είχαμε πάρει, ούτε τη ρύθμιση στη ΔΕΗ, ούτε τα επιδόματα στις γυναίκες αγρότισσες. Όλα αυτά είναι κέρδος, ένας αγώνας ποτέ δεν είναι χαμένος και εμείς δεν εγκαταλείπουμε ποτέ έναν αγώνα αν δεν αποκομίσουμε έστω το μικρότερο δυνατό κέρδος“, συμπλήρωσε ο κ. Αλειφτήρας.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα