Αγρότες: Ξεκίνησαν τα τρακτέρ από Θεσσαλία – Τα μέτρα για την κάθοδο στην Αθήνα

Διαβάζεται σε 4'
Κινητοποιήσεις αγροτών
Κινητοποιήσεις αγροτών SOOC Konstantinos Tsakalidis

Περίπου 70-80 τρακτέρ αναχώρησαν από τον Πλατύκαμπο Λάρισας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο της Τρίτης (20/2). Τα μέτρα της ΕΛΑΣ και που αναμένεται να διακοπεί η κυκλοφορία.

Ξεκίνησαν να αναχωρούν από τη Θεσσαλία τα πρώτα τρακτέρ με προορισμό την Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο την Τρίτη (20/2).

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ περίπου 70-80 τρακτέρ αναχώρησαν από τον Πλατύκαμπο Λάρισας και άλλα μπλόκα της Θεσσαλίας, για την αυριανή κινητοποίηση, που εκτιμάται ότι θα είναι από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών.

Παρά το “όχι” που εισέπραξαν στην αρχή από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, αλλά και την επιμονή της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια, οι αγρότες ετοιμάζουν τη μεγάλη τους κάθοδο στην πρωτεύουσα από διάφορες περιοχές της χώρας. Σε αυτές μάλιστα, το τελευταίο διήμερο κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους, δηλώνοντας αποφασισμένοι για το “μεγαλύτερο αγροτικό συλλαλητήριο”.

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως γίνονται συνεννοήσεις ώστε η διαμαρτυρία των αγροτών στην Αθήνα να γίνει με ασφάλεια και τάξη και σημείωσε ότι οι αγρότες έχουν καταλάβει τις πρωτεύουσες σε όλη την Ευρώπη και δικαιούνται και εδώ να διαδηλώσουν. Το ζήτημα, πρόσθεσε, είναι αυτή η κινητοποίηση να γίνει με ασφάλεια και σχετική ευταξία ώστε να μη διαταραχθεί η τάξη και η κοινωνική ειρήνη στην πόλη.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι στο κέντρο της πρωτεύουσας θα βρεθεί λογικός αριθμός τρακτέρ τα οποία θα σταθμεύσουν σε σημεία που θα ορίσει η αστυνομία.

Σημείωσε ότι θα υπάρχουν συνέχεις ενημερώσεις της αστυνομίας στους πολίτες ώστε να ελαχιστοποιηθεί η όχληση.  Όπως ανέφερε, μέχρι την Τέταρτη (21/2) το μεσημέρι τα τρακτέρ αναμένεται να έχουν αποχωρήσει

Τα μέτρα της τροχαίας για την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα

Οι συσκέψεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι αλλεπάλληλες ούτως ώστε η έλευση των αγροτών στην πρωτεύουσα να γίνει χωρίς να κλείσουν δρόμοι και εθνικές οδοί. Τα τρακτέρ θα συνοδεύονται από περιπολικά, θα ακολουθήσουν συγκεκριμένο δρομολόγιο και στο Σύνταγμα θα παραμείνουν, σε οριοθετημένο χώρο, το πολύ για 24 ώρες.

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ, στις εθνικές οδούς τα τρακτέρ θα κινούνται συντεταγμένα καταλαμβάνοντας μία λωρίδα κυκλοφορίας και συνοδεία περιπολικών και αστυνομικών οχημάτων. Μάλιστα, δεν πρόκειται να επιτραπούν ανεξέλεγκτες μετακινήσεις τρακτέρ στην Αττική.

Η διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν τα τρακτέρ – Που θα διακοπεί η κυκλοφορία

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, θα διακοπεί προσωρινή η κυκλοφορία, κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα. Συγκεκριμένα η διαδρομή που θα ακολουθήσουν, θα είναι: από την Εθνική Οδό, στη Λεωφόρο Αθηνών, στην Αχιλλέως και θα καταλήξουν την Πλατεία Καραϊσκάκη.

Από εκεί, θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, στην πλατεία Ομονοίας και στην οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Επίσης θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Για τη Βασιλίσσης Σοφίας η διακοπή θα γίνει από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη στο Κολωνάκι.

Οι αγρότες από την Πελοπόννησο και από τη Δυτική Στερεά Ελλάδα, αναμένεται να συγκεντρωθούν στα Μέγαρα και από εκεί συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων θα φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας.

Για τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους αγρότες, αυτά αναμένεται να σταθμεύσουν στα πάρκινγκ του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας και από εκεί οι αγρότες να πάρουν το μετρό ή τον ηλεκτρικό για να κατέβουν στο κέντρο.

Η προσυγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 17:30 στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια στις 18:30 θα κινηθούν όλοι μαζί προς το Σύνταγμα.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα