Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη 32χρονος τζιχαντιστής – Έρευνες στα σπίτια του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη 32χρονος τζιχαντιστής – Έρευνες στα σπίτια του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Συναγερμός σήμανε στην Αλεξανδρούπολη μετά τη σύλληψη ενός 32χρονου, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε πως συμμετείχε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Τι λέει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί εντός της ημέρας ένας 32χρονος τζιχαντιστής, ο οποίος συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τζιχαντιστής μετέβη στην Αλεξανδρούπολη από άλλη πόλη της Ελλάδας με σκοπό να υποβάλει αίτημα ασύλου.

Ο 32χρονος προέρχεται από τη Συρία, όπου υπηρετούσε στις τάξεις του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας,της σύλληψής του προηγήθηκε καταγγελία της συζύγου του για ενδοοικογενειακή βία.

Ο ίδιος ομολόγησε πως είναι τζιχαντιστής και έχει πολεμήσει στο πλευρό του ISIS. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα αναφέρουν ότι μετά την ομολογία του, ο συλληφθείς φέρεται ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και μεταφέρθηκε στο ΠΓΝΑ όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Μετά τη σύλληψή του στην Αλεξανδρούπολη και την ομολογία της δράσης του, οι αρχές προχώρησαν σε έλεγχο σε οικίες όπου διέμενε σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπου εντοπίστηκαν στοιχεία για τη δράση του ως εξτρεμιστής στη Συρία.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τον 32χρονο τζιχαντιστή

«Συνελήφθη χθες (19 Οκτωβρίου 2017) στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, 32χρονος υπήκοος Συρίας, στο πλαίσιο συνεπειών εφαρμογής διοικητικού μέτρου σε βάρος του.

Ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις  εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν.

Ο 32χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.»

(Με πληροφορίες από alexpoli.gr, φωτογραφία αρχείου)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα