Άλκης Καμπανός: Έφεση κατά της δικαστικής απόφασης άσκησε ο εισαγγελέας – Τι ζητά

Διαβάζεται σε 3'
Άλκης Καμπανός: Έφεση κατά της δικαστικής απόφασης άσκησε ο εισαγγελέας – Τι ζητά
Γκράφιτι για τον Άλκη Καμπανό eurokinissi

Εσφαλμένη θεωρεί τη δικαστική απόφαση για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ο εισαγγελέας, εκτιμώντας ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο. Είχε προηγηθεί έφεση της οικογένειας του θύματος.

Έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος των 12 νεαρών, για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού άσκησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Καλλίδης, ακολουθώντας αυτή που υπέβαλε η οικογένεια του θύματος.

Ο κ. Καλλίδης, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, θεώρησε εσφαλμένη την απόφαση όσον αφορά τη μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, καθώς θεωρεί ότι έπρεπε να καταδικαστούν για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο οι κατηγορούμενοι.

Παράλληλα, θεώρησε ότι δεν έπρεπε να καταδικαστούν και οι πέντε για συνέργεια, αλλά ταυτίζεται με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου, κ. Κυριακής Κλιάμπα ότι ο πρώτος κατηγορούμενος έπρεπε να καταδικαστεί για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και οι άλλοι δύο για συναυτουργία στην ανθρωποκτονία και όχι για συνέργεια, όπως καταδικάστηκαν.

Επίσης, αναφέρει ότι πρέπει ότι πρέπει να διατηρηθεί η απόφαση μόνο για τους δύο που καταδικάστηκαν τον έκτο και τον όγδοο κατηγορούμενο.

Ο κ. Καλλίδης θεωρεί μάλιστα ότι είναι εσφαλμένη η απόφαση και όσον αφορά την επιβολή κάποιων ποινών.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια μετά την έφεση

Κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του αείμνηστου Άλκη Καμπανού, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, κ. Καλλίδης, έκανε δεκτή την προς αυτόν αίτηση των γονέων και της αδελφής του αείμνηστου Άλκη Καμπανού και άσκησε εντός νομίμου προθεσμίας έφεση ως προς το νομικό χαρακτηρισμό της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, τον οποίο ομόφωνα δέχθηκε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης και με τον οποίον καταδίκασε τόσο τους φυσικούς αυτουργούς όσο και τους συνεργούς, ζητώντας πλέον από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης να καταδικαστούν και οι 12 κατηγορούμενοι διότι διέπραξαν το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως όχι με ενδεχόμενο δόλο, αλλά σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με άμεσο δόλο πρώτου βαθμού.

Ο Προϊστάμενος Εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό και το αίτημα της οικογένειας Άλκη Καμπανού για αλλαγή επιμέτρησης ποινών διότι κι αυτός θεώρησε ότι εις τους κατηγορουμένους θα έπρεπε να επιβληθούν αντίστοιχες ποινές.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, η δίκη στο δεύτερο βαθμό θα έχει ως κατηγορία πλέον, όχι τη διαμορφωθείσα με την απόφαση κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, αλλά της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με άμεσο δόλο πρώτου βαθμού.

Επίσης, οι 5 κατηγορούμενοι που καταδικάστηκαν ως συνεργοί θα αντιμετωπίσουν πλέον την αρχικώς αντιμετωπισθείσα κατηγορία, ότι δηλαδή κι αυτοί είναι συναυτουργοί της πράξεως ανθρωποκτονίας και όχι συνεργοί.

Αθήνα, 21.7.2023

Με σεβασμό κι εκτίμηση,

Αλέξιος Χ. Κούγιας”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα