Άνδρος: “Μέσα σε οικισμούς η φωτιά” – Κατέφθασαν ενισχύσεις από Αθήνα

Διαβάζεται σε 2'
Άνδρος: “Μέσα σε οικισμούς η φωτιά” – Κατέφθασαν ενισχύσεις από Αθήνα
Φωτιά (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς στην Άνδρο. Έχουν εκκενωθεί τέσσερις οικισμοί, τι λέει ο δήμαρχος στο NEWS 24/7.

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς που μαίνεται σε δασική έκταση στην Άνδρο, στην περιοχή Στραπουριές.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, ενώ υπενθυμίζεται ότι στις 13:13 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά Άνδρου προκειμένου να απομακρυνθούν προς τη Χώρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ από αέρος συντρέχουν εκ περιτροπής δύο αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.

Παράλληλα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, ενισχύονται οι δυνάμεις στο νησί με 19 πυροσβέστες και 5 οχήματα από την Αθήνα, που έφτασαν στην Άνδρο στις 6 το απόγευμα.

Δήμαρχος Άνδρου: Μέσα σε οικισμούς η φωτιά

Μιλώντας στο NEWS 24/7, ο δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης τόνισε πως η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη. «Ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα. Πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις».

«Τα πράγματα αυτή τη στιγμή στο νησί είναι τραγικά, καθώς η φωτιά βρίσκεται μέσα σε οικισμούς και καίει δασικές εκτάσεις» πρόσθεσε, εκφράζοντας την ανησυχία του σε περίπτωση που δεν τεθεί υπό έλεγχο το μέτωπο μέχρι το βράδυ.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα