Απεργία 28 Φλεβάρη: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Διαβάζεται σε 5'
Απεργία στα ΜΜΜ
Απεργία στα ΜΜΜ EUROKINISSI

Μία σειρά από σωματεία εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου, στον έναν χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών. Δείτε αναλυτικά.

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, την ημέρα δηλαδή που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, αποφάσισαν εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τα αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη. Δηλαδή, λεωφορεία και τρόλεϊ, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου θα κινούνται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

Παράλληλα, 24ωρη απεργία αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας, σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών καθώς και σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν ανακοινώσει και οι οδηγοί ταξί, καθώς σύμφωνα με απόφαση του Σ.Α.Τ.Α (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής) θα πραγματοποιήσουν 48ωρηαπεργία, την Τρίτη και την Τετάρτη, 27 και 28 Φεβρουαρίου, αντίστοιχα, ενώ απόφαση για 24ωρη απεργία έλαβαν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ).

Ποιοι άλλοι κλάδοι θα συμμετάσχουν

Σημειώνεται πως ανακοίνωση έχει εκδώσει και η ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Απόφαση να συμμετάσχει στην απεργία στις 28 Φεβρουαρίου 2024 πήρε και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ). «Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε για τις ζωές μας!», αναφέρουν στο σύνθημά τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα