Απίστευτο και ελληνικό: Στα μητρώα του ΙΚΑ ανακάλυψε ότι είχε παιδί!

Απίστευτο και ελληνικό: Στα μητρώα του ΙΚΑ ανακάλυψε ότι είχε παιδί!
IKA - Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Το Κεντρικό σύστημα του ΙΚΑ στην Κρήτη φαίνεται ότι χρεώνει και... παιδιά! Ένας 45χρονος ασφαλισμένος έπεσε από τα σύννεφα όταν διαπίστωσε ότι στο μητρώο του είναι καταγεγραμμένος ως "πατέρας" ενός τρίχρονου κοριτσιού.

Προ μεγάλης εκπλήξεως βρέθηκε ένας ασφαλισμένος του ΙΚΑ ένας 45χρονος από το Ηράκλειο της Κρήτης όταν διαπίστωσε ότι το κεντρικό σύστημα του Ιδρύματος τον είχε καταγεγραμμένο ως πατέρα ενός μικρού παιδιού! Στο μητρώο μάλιστα του ανύπαντρου άνδρα, το εν λόγω “παιδί” του – ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε το 2017 – είχε μάλιστα διαφορετικό επώνυμο…

Όπως αναφέρει το Cretapost, το ανεκδιήγητο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, όταν ο 45χρονος ήθελε να κάνει ιατρικές εξετάσεις. Ο γιατρός, στον οποίο απευθύνθηκε τον ενημέρωσε ότι είναι ανασφάλιστος. Ο 45χρονος έπεσε από τα σύννεφα καθώς είναι μισθωτός εργαζόμενος και καταβάλλει καθε μήνα τις εισφορές του.

Επόμενη κίνησή του ήταν να επισκεφτεί τα γραφεία του Ιδρύματος προκειμένου να δει τι ακριβώς έχει συμβεί και γιατί το σύστημα τον βγάζει ανασφάλιστο. Οι υπάλληλοι είδαν ότι πρόκειται για λάθος και το πρόβλημα μέσα σε δύο λεπτά είχε τακτοποιηθεί.

Κι ενώ όλα κυλούσαν έμοιαζε να κυλούν ομαλά, ήρθε μια αναπάντεχη τροπή: Όταν o ασφαλισμένος ζήτησε από τον λογιστή του να του βγάλει ένα αντίγραφο της ασφαλιστικής του εισφοράς (εξηγώντας του τι είχε προηγηθεί), ο λογιστής τον ενημέρωσε ότι το πρόβλημα τώρα είναι πιο… περίπλοκο καθώς στο ενημερωτικό της ασφαλιστικής του ικανότητας φαίνεται να έχει ένα παδί και συγκεκριμένα ένα κορίτσι που γεννήθηκε το 2017.

Ο «ταλαιπωρημένος ασφαλισμένος» προσπαθεί εκ νέου να επικοινωνήσει με τις υπηρεσίες του ΙΚΑ προκειμένου να διορθώσουν και πάλι το λάθος τους.

«Είναι για γέλια όλη αυτή η κατάσταση. Δεν είναι τόσο η ταλαιπωρία αλλά λογω του κορονοϊού δεν μπορώ να επισκεφτώ τις υπηρεσίες για να διορθωθεί το λάθος και στα τηλέφωνα που προσπαθώ να επικοινωνήσω με τους υπάλληλους  στο ΙΚΑ κανείς δεν το σηκώνει» τονίζει στο Cretapost ο 45χρονος, ο οποίος ψάχνει να βρει απεγνωσμένα άκρη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα