Απόκοσμες εικόνες στη Λίμνη Ευβοίας – Το νερό άλλαξε χρώμα από τη λάσπη

Διαβάζεται σε 2'
Λίμνη Ευβοίας
Λίμνη Ευβοίας Facebook: Gimnastirio Limnis

Καφέ έγινε το νερό στη Λίμνη Ευβοίας λόγω της κακοκαιρίας Elias που σαρώνει την περιοχή. Κατολισθήσεις, καταστροφές και υπερχείλιση χειμάρρων.

Δραματική είναι η κατάσταση στην Εύβοια, η οποία χτυπήθηκε από την κακοκαιρία Elias, με πολλές περιοχές να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα από το πρωί της Τετάρτης (27/09).

Συγκεκριμένα, κομμένος είναι ο κεντρικός οδικός άξονας από τη Νότιο προς τη Βόρεια Εύβοια λόγω κατολίσθησης στην περιοχή Δερβένι, με τα μηχανήματα να εργάζονται πυρετωδώς για να απομακρύνουν τα μπάζα όμως στην περιοχή έχει κυριολεκτικά συγκεντρωθεί ένα ολόκληρο βουνό. Επίσης, πολλές περιοχές είναι χωρίς ρεύμα από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ, βυθίζοντας στο σκοτάδι ολόκληρες περιοχές, αλλά και χωρίς νερό, ενώ η κυκλοφορία ακόμη και μέσα στα χωριά είναι πλέον επικίνδυνη.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στην Βόρειο Εύβοια, όπου τα καιρικά φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα. Στο Πευκί, την Ιστιαία και τις Ροβιές σημειώθηκαν κατολισθητικά φαινόμενα, μικρής κλίμακας, ενώ οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που ξαφνικά βρέθηκαν εγκλωβισμένοι από τα νερά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μετεωρολογικός σταθμός στην Ιστιαία έχει καταγράψει ότι έπεσαν από τις πρώτες πρωινές ώρες 210 κυβικά μέτρα νερού ανά στρέμμα.

Στις Ροβιές οι κάτοικοι μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή καθώς μέσα στο χωριό πέρασαν 4 χείμαρροι που απλώθηκαν σε ολόκληρο το χωριό προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές. Ο μετεωρολογικός σταθμός στη Λίμνη της Εύβοιας από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα έχει καταγράψει ότι έχουν πέσει πάνω από 230 κυβικά μέτρα νερού σε κάθε στρέμμα στην ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα, οι εικόνες από τη Λίμνη που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου είναι απόκοσμες, αφού δείχνουν το νερό να έχει αλλάξει χρώμα και να έχει γίνει καφέ λόγω της λάσπης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη Λίμνη Ευβοίας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα