Αργία Αγίου Πνεύματος: Τι θα ισχύσει για σούπερ μάρκετ, τράπεζες και εμπορικά καταστήματα

Αργία Αγίου Πνεύματος: Τι θα ισχύσει για σούπερ μάρκετ, τράπεζες και εμπορικά καταστήματα
Καταστήματα Ερμού (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Η Δευτέρα 8 Ιουνίου, αργία του Αγίου Πνεύματος, φέρνει αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς και του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Κλειστές θα είναι παραμείνουν τη Δευτέρα, 8 Ιουνίου, αργία του Αγίου Πνεύματος, οι δημόσιες υπηρεσίες και οι τράπεζες. Βέβαια, η γιορτή του Αγίου Πνεύματος δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες της Εκκλησίας και που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Για αυτό το λόγο, τα καταστήματα σε πολλές περιοχές της χώρες θα παραμείνουν ανοιχτά. Όσον αφορά στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, τα μαγαζιά θα παραμείνουν ανοιχτά σε Αθήνα, Πειραιά και Ηράκλειο Κρήτης.

Οι αλλαγές στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων

Υποχρεωτικά κλειστά θα παραμείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του νομού Θεσσαλονίκης κατά την αργία του Αγίου Πνεύματος.

Όλα τα καταστήματα της Βέροιας την εορτή του Αγίου Πνεύματος, θα παραμείνουν κλειστά δεδομένου ότι η ημέρα αυτή καθορίστηκε ως ολοκληρωτική αργία με απόφαση του Νομάρχη Ημαθίας αριθ. πρωτ: ΕΡ-1430/28-11-1986 για ενημέρωση εμπόρων-καταστηματαρχών και καταναλωτικού κοινού του Δήμου Βέροιας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου ενημέρωσε επίσης ότι την Δευτέρα 8 Ιουνίου τα εμπορικά καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν κλειστά.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Φλώρινας ενημέρωσε τα μέλη του ότι την Δευτέρα 08/06/2020 τα καταστήματα στην πόλη της Φλώρινας θα είναι κλειστά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει τους συναδέλφους και τους καταναλωτές, ότι την Δευτέρα 8 Ιουνίου του Αγίου Πνεύματος, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας ανακοίνωσε επίσης ότι την Δευτέρα 8 Ιουνίου του Αγίου Πνεύματος, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου ενημερώνει ότι τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2020, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, θα παραμείνουν κλειστά, καθώς έχει καθιερωθεί ως εθιμική αργία που τηρείται στο σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων της πόλης, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας μας και ως εκ τούτου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών ενημερώνει ότι τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, εορτή του Αγίου Πνεύματος θα είναι κλειστά.

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας ενημερώνει ότι, τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος, η αγορά της Καβάλας θα είναι κλειστή, όπως αυτό καθιερώθηκε και ισχύει τα τελευταία έτη.

Κλειστά τα καταστήματα του Βόλου και των Ιωαννίνων του Αγίου Πνεύματος. Με την απόφαση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας (ΟΕΜΕΘ) να παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, γιορτή του Αγίου Πνεύματος συντάσσεται ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας.

Την ημέρα της γιορτής του Αγίου Πνεύματος, τα εμπορικά καταστήματα δεν θα λειτουργήσουν. Αυτό ανακοίνωσε επίσημα ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης. Κατά συνέπεια, εκείνη την ημέρα, τα εμπορικά θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της αργίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα