ΑΓΟΡΑ

Σούπερ Μάρκετ

Διψήφια άνοδος στον όγκο των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε αύξηση 16,8% τον Φεβρουάριο 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2021, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2022 σημείωσε αύξηση 3,1%.

Πολίτες σε σούπερ μάρκετ

Αύξηση κατώτατου μισθού: Οι καθαρές αυξήσεις και τα "καμπανάκια" της αγοράς

Σε όποιον έχει έστω και μια στοιχειώδη επαφή με τα ράφια των σούπερ μάρκετ, πληρώνει λογαριασμούς και επισκέπτεται βενζινάδικα είναι εμφανές ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν αρκεί για να καλύψει το “ράλι” της ακρίβειας, που ήδη έχει “κουρέψει” έως και δυο μισθούς.

"Στο μικροσκόπιο" τα αποθέματα σε σιτηρά και ηλιέλαιο

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις δηλώσεις αποθεμάτων - "Στο μικροσκόπιο" σιτηρά, ηλιέλαιο

Τα στοιχεία αποθεμάτων μπορούν να δηλώνονται από τους υπόχρεους έως και την Τετάρτη (06/04) και στη συνέχεια τουλάχιστον μία φορά ανά πέντε εργάσιμες ημέρες. Τι προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Ο πρόεδρος ΕΒΕΠ & ΠΕΣΑ Βασίλης Κορκίδης

Βασίλης Κορκίδης: Η επάρκεια αγαθών των καταναλωτών δεν κινδυνεύει από ελλείψεις αλλά αυξήσεις

Η σημερινή πραγματικότητα της ελληνικής αγοράς είναι οι μεγάλες αυξήσεις, αλλά χωρίς να υπάρχουν ελλείψεις τροφίμων στα ράφια των σούπερ μάρκετ, σημειώνει ο πρόεδρος ΕΒΕΠ και ΠΕΣΑ Βασίλης Κορκίδης.

Μητσοτάκης: Απόλυτη επάρκεια σε τρόφιμα- Θα ρυθμίσουμε την ασυδοσία των αγορών

Μητσοτάκης: Απόλυτη επάρκεια σε τρόφιμα- Θα ρυθμίσουμε την ασυδοσία των αγορών

Εντατικούς ελέγχους ώστε να αποτραπεί κάθε φαινόμενο αισχοκέρδειας και αύξηση της καλλιέργειας ηλίανθου κατά 300.000 στρέμματα, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο

Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

"Ψηλά τα χέρια" για την ακρίβεια - Φόβοι για την επισιτιστική επάρκεια το χειμώνα

Ομαλή η ροή εφοδιασμού της αγοράς με τρόφιμα διαβεβαιώνει η κυβέρνηση, αλλά προχωρά σε προληπτικές κινήσεις. Δεν μειώνει όμως το ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, που επηρεάζονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία 

Έμπορος σε Τσίπρα: "Τώρα είναι ο πόλεμος, έξι μήνες ο πόλεμος έφταιγε για τους λογαριασμούς;"

Έμπορος σε Τσίπρα: "Τώρα είναι ο πόλεμος, έξι μήνες ο πόλεμος έφταιγε για τους λογαριασμούς;"

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην αγορά του Αιγάλεω ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με καταναλωτές και καταστηματάρχες για την κατάσταση που επικρατεί και το κύμα της ακρίβειας.

Σιτηρά

Επισιτιστική κρίση: Προβλέψεις "φωτιά" και στο βάθος ράλι πληθωρισμού

Η κρίση στην Ουκρανία εντείνει τις προκλήσεις, καθώς η εφαρμογή κυρώσεων κατά της Ρωσίας και τα σχετικά αντίμετρα δημιουργούν πιέσεις στη διεθνή προσφορά συγκεκριμένων ενεργειακών αγαθών και πρώτων υλών, με πιθανές δευτερογενείς επιδράσεις στην παραγωγή και τον πληθωρισμό.

Κύμα ακρίβειας απειλεί τα νοικοκυριά και την οικονομία

Η απειλή του "στασιμοπληθωρισμού" "ξαναζεσταίνει" τη συζήτηση για μείωση ΦΠΑ σε βασικά αγαθά

Ελλείψεις σε βασικές πρώτες ύλες, προβλήματα στον τομέα της προσφοράς στην οικονομία και ενεργειακό ράλι τροφοδοτούν μια “τέλεια καταιγίδα” στο μέτωπο των τιμών.

Ακρίβεια στα ενεργειακά προϊόντα

Τσέπη ή "ψυχολογία" για τη θέρμανση - Τι γίνεται όταν η πραγματικότητα είναι αμείλικτη

Με βάση το οικονομικό αλφαβητάρι η αγορά απαιτεί χρηματικά διαθέσιμα για να "ζεσταθεί" ειδικά σε ό,τι αφορά βασικά αγαθά και υπηρεσίες. Όσο για την ψυχολογία αυτή καθ' εαυτή, θα έλεγε κανείς, ότι αφορά το "παντεσπάνι" και όχι το ψωμί, για να θυμηθούμε και τη "μυθολογία" των Βουρβόνων δια χειρός Ζαν Ζακ Ρουσώ.

Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων

Αγορά: Θετικά αλλά όχι αρκετά τα μέτρα για την οικονομία

Καμπανάκι κτυπά η αγορά για δομικές παρεμβάσεις στην οικονομία, Μάλιστα ΓΣΕΒΕΕ, με αφορμή το σχόλιο του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών που αναγνώρισε ότι τα μέτρα βάζουν φρένο στις αυξήσεις χωρίς να τις καλύπτουν πλήρως, τόνισε με νόημα "ότι ενίοτε το φρένο δεν αποτρέπει το ατύχημα..."