Άρση μέτρων: Πολλαπλασιαστηκαν οι παραβάσεις – Καμπάνες για μάσκες, αποστάσεις και μπαρ

Άρση μέτρων: Πολλαπλασιαστηκαν οι παραβάσεις – Καμπάνες για μάσκες, αποστάσεις και μπαρ
Εκτεταμένοι έλεγχοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς από την αστυνομία για τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και την χρήση προστατευτικής μάσκας Eurokinissi

Μπαράζ ελέγχων για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού

Συνεχίζονται οι έλεγχοι που διενεργούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρίτη 5 Μαΐου, για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 66 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ. Συγκεκριμένα, 42 στην Αττική, 7 στη Θεσσαλία, 5 στην Ήπειρο, 4 στη Δυτική Ελλάδα, 4 στην Κρήτη, μία στη Στερεά Ελλάδα, μία στην Κεντρική Μακεδονία, μία στο Βόρειο Αιγαίο και μία στα Ιόνια Νησιά.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 91 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.

Για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις (εκτός νομού του τόπου κατοικίας κλπ.) βεβαιώθηκαν 90 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ. Συγκεκριμένα, 33 στην Κεντρική Μακεδονία, 13 στη Θεσσαλονίκη, 11 στη Δυτική Ελλάδα, 11 στην Αττική, 5 στη Στερεά Ελλάδα, 5 στην Κρήτη, 3 στην Ήπειρο, 3 στη Δυτική Μακεδονία, 3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 2 στην Πελοπόννησο και μία στη Θεσσαλία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 4 Μαΐου, έχουν βεβαιωθεί 175 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.

Για λειτουργία επιχειρήσεων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κέντρα κλπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις και συνελήφθησαν 10 άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 578 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 557 άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα