Άρση περιοριστικών μέτρων: Πρώτη φάση “εξόδου” – Αναλυτικά πότε θα μπορούμε να κάνουμε τι

Άρση περιοριστικών μέτρων: Πρώτη φάση “εξόδου” – Αναλυτικά πότε θα μπορούμε να κάνουμε τι
ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (EUROKINSSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Το σχέδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων τίθεται σε εφαρμογή από τις 4 Μαΐου. Τι θα μπορούν να κάνουν οι πολίτες στην πρώτη φάση "εξόδου". Τι ακολουθεί.

Η Ελλάδα ετοιμάζεται για την άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, με το σχέδιο εξόδου να τίθεται σε εφαρμογή από τις 4 Μαΐου.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι η Πρωτομαγιά έχει ήδη μεταφερθεί για τις 9 Μαΐου, όπως και οι εορτασμοί της.

Στην πρώτη φάση εξόδου οι πολίτες θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα μέσα στις πόλεις, αφού καταργούνται τα SMS και τα έντυπα μετακίνησης, αλλά δεν θα μπορούν ακόμη να μεταβούν στα χωριά ή τα νησιά τους. 

Οι πολίτες θα μπορούν, επίσης, να ψωνίζουν και να καλλωπίζονται, καθώς στις 4 Μαΐου ανοίγουν κάποια καταστήματα, αλλά και τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Επιπλέον, από τις 4 Μαΐου θα επιτρέπεται η προπόνηση σε ατομικά αθλήματα, καθώς και η ατομική λατρεία- για παράδειγμα, οι πιστοί θα μπορούν να ανάψουν ένα κερί στην εκκλησία.

Από τις 4 έως τις 11 Μαΐου επιστρέφουν σταδιακά όλα τα Μέσα Μεταφοράς με την υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα θα εφαρμοστούν διαφορετικές ώρες προσέλευσης, ώστε να αποφευχθούν οι ώρες αιχμής.

Από τις 25 Μαΐου θα ανοίξουν εστιατόρια και καφέ, με το 1/3 των τραπεζιών και μόνο σε εξωτερικό χώρο, ενώ από 1η Ιουνίου θα αρχίσουν να ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, με αυστηρά μέτρα προστασίας. Τα δωμάτια θα πρέπει να απολυμαίνονται και να μένουν κάποιες μέρες κενά, ενώ στα εστιατόρια των ξενοδοχείων θα επιτρέπονται λιγότερα άτομα.

Στόχος είναι ως τα μέσα Ιουνίου να ξεκινήσει ο εσωτερικός τουρισμός και από την 1η Ιουλίου να ανοίξουν και τα εποχιακά καταλύματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα