“Ας το συζητήσουμε”: Νέα σειρά συζητήσεων για την ψυχική υγεία από το Click to Therapy και το What’s Up της Cosmote

“Ας το συζητήσουμε”: Νέα σειρά συζητήσεων για την ψυχική υγεία από το Click to Therapy και το What’s Up της Cosmote
Αφίσα της σειράς συζητήσεων για θέματα ψυχικής υγείας, "Ας το συζητήσουμε" Clicktotherapy.gr

Η πρώτη 100% online πλατφόρμα ψυχοθεραπείας, clicktotherapy.gr, διοργανώνει μία σειρά συζητήσεων για θέματα ψυχικής υγείας, σε συνεργασία με το What’s Up της Cosmote, με τίτλο "Ας το συζητήσουμε".

To clicktotherapy.gr, η πρώτη 100% online πλατφόρμα ψυχοθεραπείας, σε συνεργασία με το What’s Up της Cosmote, παρουσιάζουν την σειρά συζητήσεων για την ψυχική υγεία «Ας το συζητήσουμε».

Χαιρόμαστε πολύ που το What’s Up της COSMOTE μοιράζεται τις ίδιες ευαισθησίες και προβληματισμούς για το συγκεκριμένο θέμα, και που ένα νεανικό προϊόν ακούει τους νέους και θέλει να τους βοηθήσει να εξελιχθούν, όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Χαραμής, συνιδρυτής και CEO του Click to Therapy.

Η Αφροδίτη Καψαρίδη, συνιδρύτρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Click to Therapy συνομιλεί με τους καλεσμένους για την ψυχική υγεία και τα ταμπού που την περιβάλλουν . Η κάθε συζήτηση εστιάζει σε ένα διαφορετικό θέμα ψυχικής υγείας και οι καλεσμένοι μοιράζονται την προσωπική τους εμπειρία σχετικά με αυτό. Ενδεικτικά θέματα συζήτησης είναι η κατάθλιψη, η αυτογνωσία, το πένθος, το burn out, η ψυχική ανθεκτικότητα και άλλα. Η σειρά “Ας το συζητήσουμε” είναι διαθέσιμη στο Youtube, αλλά και σε podcast στο spotify, καθώς και σε άλλες δημοφιλείς podcast πλατφόρμες.

Η Αφροδίτη Καψαρίδη δήλωσε: “Η κοινωνία μας είναι μαθημένη να προβάλει το όμορφο και να αποσιωπά τη δυσκολία. Όμως, όσο όμορφη κι αν είναι η ζωή, όλοι μας έχουμε περιόδους ψυχικής δυσφορίας, και όλοι μας έχουμε τραύματα. Κάποιοι από εμάς θα έρθουμε αντιμέτωποι με το τραύμα μας όταν αυτό εμφανιστεί ως σύμπτωμα. Μπορεί να είναι μια παρατεταμένη θλίψη ή ένα ψυχοσωματικό φαινόμενο. Ή ακόμα επαναλαμβανόμενες ρήξεις με αγαπημένους ανθρώπους. Μερικοί θα επιλέξουν να το επεξεργαστούν και να το λύσουν, ενώ άλλοι θα παραμείνουν στην επαναληψιμότητά του.

“Προσωπικά, αισθάνομαι πολύ μεγάλη ευγνωμοσύνη για τους καλεσμένους που μοιράστηκαν δημόσια λιγότερο ή περισσότερο ευάλωτες πλευρές τους. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μιλάμε στη σημερινή εποχή για την ψυχική δυσκολία και να αποστιγματίσουμε τα θέματα της ψυχολογικής βοήθειας και της ψυχοθεραπείας. Η παραδοχή της δυσφορίας και η ενδοσκόπηση της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από την απλή απόφαση να αναζητήσουμε βοήθεια για την ψυχική υγεία. Είναι η ώριμη συνειδητοποίηση ότι η ψυχική υγεία δεν ευδοκιμεί όταν την περιορίζουμε σε κοινωνικά επιθυμητές εκφράσεις χαράς και ευτυχίας. Αλλά όταν μοιραζόμαστε τη δυσκολία και μας επιτρέπουμε να είμαστε ευάλωτοι”.

Αναλυτικά, όλα τα επεισόδια της σειράς στο Youtube.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα