Δεν έπαιξε ο Βεζένκοβ στη νίκη-θρίλερ στην παράταση των Κινγκς επί των Μπλέιζερς

Διαβάζεται σε 2'
Ο Βεζένκοβ
Ο Βεζένκοβ 2023 AP PHOTO/JEFF CHIU

Ο Σάσα Βεζένκοβ σημείωσε το πρώτο DNP (Did Not play – Coach Decision) στην καριέρα του στο NBA, βλέποντας από τον πάγκο όλο τον αγώνα των Κινγκς με τους Μπλέιζερς στην οριακή νίκη με 121-118 στην παράταση του Σακραμέντο.

Τα… ζόρια ξεκίνησαν για τον Σάσα Βεζένκοβ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ έλαβε το πρώτο DNP (Did Not play – Coach Decision) στην ρούκι σεζόν του, μένοντας σε όλο το ματς στον πάγκο, για να δει τους – χωρίς Ντι’Αρον Φοξ – Κινγκς να επικρατούν έπειτα από ματς-θρίλερ με 121-118 των Μπλέιζερς.

Όπως γράφει το SPORT24, ο Μάικ Μπράουν αποφάσισε να αλλάξει το ροτέισόν του στον 7o αγώνα της σεζόν, με τον – σπεσιαλίστα της άμυνας – Κέσλερ Έντουαρντς να παίρνει την θέση του Βεζένκοβ στην… ιεραρχία και τον Άλεξ Λεν την θέση του Τζαβέιλ ΜακΓκί. Αμφότεροι μάλιστα είχαν καλή παρουσία, με τον μεν Έντουαρντς να βγάζει μεγάλες άμυνες στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα και της παράτασης – παίρνοντας μάλιστα και το τελευταίο αμυντικό ριμπάουντ του ματς μετά το άστοχο τρίποντο του Τζέραμι Γκραντ – τον δε Λεν να έχει 10 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 13 λεπτά συμμετοχής.

Ο Ντομάντας Σαμπόνις με 27 πόντους, 11 ριμπάουντ και 9 ασίστ έδειξε τον δρόμο στους νικητές, με τον Μαλίκ Μονκ να προσθέτει 23 πόντους (4/16 σουτ), μαζί με το ζευγάρι βολών που έστειλε το ματς στην παράταση και το νέο ζευγάρι βολών που διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Για τους Μπλέιζερς, ο Γκραντ είχε 38 πόντους (και δύο άστοχα σουτ στο φινάλε για να στείλει το ματς σε 2η παράταση) και οι ΝτιΆντρε Έιτον και Σάντον Σαρπ από 18 πόντους.

Στο 3-4 πλέον το ρεκόρ των Κινγκς (2-1 εντός έδρας, 1-3 εκτός έδρας), στο 4-4 των Μπλέιζερς (1-2 εντός έδρας, 2-3 εκτός έδρας), που προς το παρόν είναι πιο μαχητικοί από ότι περίμενε ο κόσμος.

ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 34-29, 56-60, 85-84, 111-111, 121-118

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα