Διεκόπη η παροχή φυσικού αερίου από τη Βουλγαρία προς την Ελλάδα

default image

Η Βουλγαρία διέκοψε τη Δευτέρα την παροχή φυσικού αερίου προς την Ελλάδα έπειτα από διαρροή στον αγωγό που προκλήθηκε από έκρηξη

Η Βουλγαρία διέκοψε τη Δευτέρα την παροχή φυσικού αερίου προς την Ελλάδα έπειτα από διαρροή στον αγωγό που προκάλεσε έκρηξη στη νοτιο-δυτική περιοχή της χώρας, ανακοίνωσε η βουλγαρική αστυνομία και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

“Το πρόβλημα προέκυψε στις 7.30 το πρωί. Η τροφοδοσία της Ελλάδας διακόπηκε μέχρις ότου επισκευασθεί ο αγωγός”, δήλωσε εκπρόσωπος της βουλγαρικής αστυνομίας στην πόλη Μπλαγκόεβγκραντ.

“Σημειώθηκε έκρηξη…Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή. Δεν υπάρχουν θύματα”, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στο Μπλαγκόεβγκραντ, η οποία διεξάγει μαζί με την αστυνομία έρευνα για τα αίτια του συμβάντος.

Η κρατική εταιρεία Bulgargaz, που έχει το μονοπώλιο του φυσικού αερίου στη Βουλγαρία, τροφοδότησε την Ελλάδα με 2,7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρων τον περασμένο χρόνο. Η Bulgargaz διαχειρίζεται την αποστολή του φυσικού αερίου της ρωσικής Gazprom μέσω του βουλγαρικού εδάφους προς την Τουρκία, την Ελλάδα και την ΠΓΔ της Μακεδονίας.

Υστερα από αίτημα της Βουλγαρίας η Ελλάδα σταμάτησε τις εισαγωγές έως ότου αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Αρμόδιοι των εταιριών φυσικού αερίου διαβεβαιώνουν ότι η ζήτηση καλύπτεται κανονικά από τις εγκαταστάσεις της Ρεβιθούσας στα Μέγαρα όπου εισάγεται υγροποιημένο φυσικό αέριο.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα