Δίκη Folli Follie: Όλες οι εταιρίες ήταν υπαρκτές, λέει ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος

Διαβάζεται σε 2'
Δημήτρης Κουτσολιούτσος
Δημήτρης Κουτσολιούτσος EUROKINISSI

Τι υποστήριξε κατά τη δεύτερη ημέρα της απολογίας του ο πρώην πρόεδρος του Ομίλου Folli Follie, Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Για οικονομικές δυσκολίες, οι οποίες ωστόσο δεν αναιρούν το γεγονός ότι ο Όμιλος Folli Follie ήταν αληθινός, χωρίς ίχνος εικονικών εταιριών, μίλησε κατά τη δεύτερη ημέρα της απολογίας του ο πρώην πρόεδρός του, Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Ο κατηγορούμενος για σωρεία κακουργηματικών πράξεων που σχετίζονται με το οικονομικό έγκλημα, επέμεινε ότι όλες οι εταιρίες ήταν υπαρκτές και λάμβαναν τα κέρδη που τους αναλογούσαν. Μάλιστα, όπως εξήγησε, την περίοδο της οικονομικής κρίσης χρειάστηκε και ο ίδιος να βάζει χρήματα στην εταιρία, χωρίς να λαμβάνει τα μερίσματα που του αναλογούσαν.

Ό,τι είχα τα έβαζα στην εταιρία και αδίκησα και την οικογένειά μου. Τον Μάιο του 2018 έβαλα στην εταιρεία 6,5 εκατομμύρια αντί να παίρνω, όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα, εγώ αγόραζα μετοχές, δεν πουλούσα. Ήταν υγιής και η Ασία και η Ελλάδα. Όλοι οι κόποι μου 40 ετών έφυγαν από το 2018 έως σήμερα. Δεν χρωστάω πουθενά. Με κατηγορούν ότι ήταν όλα ψεύτικα, ενώ ήταν όλα αληθινά“, είπε μεταξύ άλλων.

Πρόεδρος: Τι αρνητικό μπορεί να συνέβη στην Ασία;

Κατηγορούμενος: Είχαν πολλά έξοδα οι επενδύσεις στο επικοινωνιακό κομμάτι. Δανειζόμουν από δικά μου κεφαλαία και τα έβαζα στην Ασία για να αναπτυχθεί.

Πρόεδρος: Σε ποια χρονική στιγμή εμφανίζεται πρόβλημα στην Ασία;

Κατηγορούμενος: Σε πρώτη χρονική περίπου το 2009. Δεν ήθελα να δείξω ότι δυσκολεύομαι οικονομικά εκείνη την εποχή, το 2008-2009 μιλάμε. Όλα αυτά που βλέπω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εμφανίζομαι ως απατεώνας με μια εταιρία που δεν υπήρχε, όταν υπήρχαν περισσότερα από 500 καταστήματα.

Πρόεδρος: Τελικά τι έγινε;

Κατηγορούμενος: Αυτό που έγινε ήταν ότι ωραιοποιήθηκαν κάποια πράγματα.

Πρόεδρος: Ποιος τα ωραιοποίησε;

Κατηγορούμενος: Υπήρχαν δυο εταιρίες πραγματικές που είχαν οντότητα. Αυτές δεν εντάχθηκαν στον Όμμιλο, αλλά ήταν ιδιοκτησία της Folli. Τα κέρδη πήγαιναν σε αυτές τις εταιρίες.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, η προσωρινή διοίκηση της εταιρίας υπέβαλε νέο αίτημα στο δικαστήριο ζητώντας την αποδέσμευση των εταιρικών περιουσιακών στοιχείων. Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, καθώς για το ίδιο ζήτημα έχει επιληφθεί ο Άρειος Πάγος, από τον οποίο αναμένεται σχετική απόφαση.

Η απολογία του Δημήτρη Κουτσολιούτσου αναμένεται να συνεχιστεί αύριο, Πέμπτη (28/03).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα