Δίκη Ινδαρέ: Αθώοι ο σκηνοθέτης και οι γιοί του – “Έγιναν θύματα τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας”

Δίκη Ινδαρέ: Αθώοι ο σκηνοθέτης και οι γιοί του – “Έγιναν θύματα τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας”
Ο Δημήτρης Ινδαρές Eurokinissi

Στην αθώωση του σκηνοθέτη Δημ. Ινδαρέ και των δυο γιών του κατέληξε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για όσα έγιναν μέσα και έξω από το σπίτι τους στο Κουκάκι το 2019, κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε κατάληψη.

Την πλήρη απαλλαγή του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και των δύο υιών του για τις κατηγορίες που τους απέδωσαν οι αστυνομικές αρχές όταν εισέβαλαν στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην κατάληψη επί της οδού Ματρώζου στο Κουκάκι, το Δεκέμβριο του 2019, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Το δικαστήριο κατέληξε στην αθώωση των τριών κατηγορούμενων κατά περίσταση για σειρά πλημμελημάτων, όπως βία κατά υπαλλήλων, παράνομη βία, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοκατοχή.

Οι τρεις εφέτες υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί, η οποία ωστόσο δεν αναφέρθηκε σε αμφιβολίες αλλά σε βεβαιότητα.

«Οι τρεις κατηγορούμενοι με απόλυτη βεβαιότητα δεν τέλεσαν αυτές τις πράξεις.

Έγιναν θύματα μιας τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας και χρησιμοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις για να καλύψουν την παταγώδη αποτυχία της επιχείρησης. Έγιναν τα εξιλαστήρια θύματα. Προτείνω να απαλλαγούν όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά γιατί δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται», ήταν τα ακριβή λόγια της εισαγγελέως.

Σύμφωνα με την εισήγηση, δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία κατά την ακροαματική διαδικασία που να καταδεικνύουν ότι οι κατηγορούμενοι πράγματι τέλεσαν όσα τους καταλογίστηκαν. «Δεν αφήνει αμφιβολία ότι άλλοι ήταν εκείνοι που έπραξαν τα αδικήματα και άλλοι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι βρίσκονταν στο σπίτι τους», τόνισε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός αναφερόμενη και στο βίντεο από εκείνη την ημέρα που προβλήθηκε στο δικαστήριο.

Αντιθέτως, αναφέρθηκε ρητά σε αντιφάσεις που εντόπισε στις προανακριτικές καταθέσεις των αστυνομικών που εισήλθαν στο σπίτι του σκηνοθέτη και στα όσα ανέφεραν οι γείτονες – αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι από την κατ’ οίκον έρευνα αλλά και από την εξέταση γενετικού υλικού δεν υπήρξε εύρημα που να συνδέει την οικογένεια Ινδαρέ με την κατάληψη, οδήγησε την εισαγγελέα στην πεποίθηση της.

Μάλιστα, υπενθύμισε στο δικαστήριο ότι ο Δημ. Ινδαρές είχε αυτοβούλως καλέσει πριν την επιχείρηση της αστυνομίας τη διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», στο οποίο ανήκει το κτίριο ενημερώνοντας την ότι υπήρχαν καταληψίες που διέμεναν σε αυτό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα