Κουκάκι: Η στιγμή της σύλληψης του σκηνοθέτη – “Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς!”

Κουκάκι: Η στιγμή της σύλληψης του σκηνοθέτη – “Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς!”
Επιχείρηση της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτήρια, στο Κουκάκι την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 Eurokinissi

Ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή σύλληψης του Δημήτρη Ινδαρέ και των γιων του εντός της οικίας τους στο Κουκάκι, ήρθε στη δημοσιότητα. "Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κάνεις δεν σας έχει αντισταθεί", ακούγεται να φωνάζει ο σκηνοθέτης.

Στο φως της δημοσιότητας βγήκε ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύλληψης του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, από άνδρες της αστυνομίας, μέσα στην οικία του στο Κουκάκι, την Τετάρτη.

Όπως έγινε γνωστό, ο Δημήτρης Ινδαρές και οι δύο γιοι του ξυλοκοπήθηκαν άγρια στην ταράτσα της οδού Ματρόζου, δίπλα από την παρακείμενη κατάληψη που εκκενωνόταν και στην συνέχεια προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, επειδή αρνήθηκαν την είσοδο της Αστυνομίας στο σπίτι τους χωρίς ένταλμα. Τα ΜΑΤ μάλιστα τοποθέτησαν κουκούλα στο κεφάλι του άνδρα, χωρίς να υπάρχει κανένας προφανής λόγος.

Στο βίντεο που καταγράφηκε από κάποιον γείτονα, ακούγεται η φωνή του σκηνοθέτη, ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση ζητάει από τους αστυνομικούς να του αφαιρέσουν τις χειροπέδες.

Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κάνεις δεν σας έχει αντισταθεί. Είναι ταπείνωση. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο. Αμέσως. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος”, αναφέρει μεταξύ άλλων, ενώ αργότερα ακούγεται και η φωνή της συζύγου του, που φωνάζει προς τους αστυνομικούς: “Δεν είμαστε καλά, έχετε τρελαθεί τελείως;”.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα δύο φωτογραφίες του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη, έπειτα από τον ξυλοδαρμό του.

Η ανακοίνωση έγραφε: “Εάν μία φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις, τότε ιδού δύο φωτογραφίες, δηλαδή 2.000 λέξεις ως απάντηση στα κατ’ εξακολούθηση ψεύδη του κ. Χρυσοχοίδη” ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα σύμφωνα με τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Ραγκούση “πρόκειται για τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη κ. Δημήτρη Ινδαρέ, όπως τον έστειλε στο νοσοκομείο η έκνομη κι αντισυνταγματική αστυνομική βία που του ασκήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι χωρίς ίχνος εισαγγελικής νομιμοποίησης. Ιδού λοιπόν το έργο Χρυσοχοΐδη-Μητσοτάκη. Ιδού λοιπόν ποιος κατέχει στην Ελλάδα τα πνευματικά δικαιώματα εκπροσώπησης του Γκέμπελς”.

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές

Κείμενο στήριξης στον Δ. Ινδαρές από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών

Δεκάδες καλλιτέχνες, άνθρωποι από το χώρο των τεχνών, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, αρχαιολόγοι, αρχιτέκτονες, υπέγραψαν κείμενο στήριξης στον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ.

Μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει πάνω από 100, μεταξύ άλλων και οι: Σταμάτης Κραουνάκης, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Ελενα Ακρίτα, Λένα Πλάτωνος, ενώ η λίστα συνεχώς ανανεώνεται.

“Όσοι γνωρίζουμε τον Δημήτρη Ινδαρέ, δεν μπορούμε παρά είτε να “γελάσουμε” ειρωνικά είτε να εξοργιστούμε με τα δημοσιεύματα, τα “ρεπορτάζ” και τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ και του πολιτικού προϊσταμένου της, κ. Χρυσοχοϊδη, που φέρουν τον πιο φιλήσυχο και ευγενικό άνθρωπο να προσπαθεί να πάρει το όπλο του αστυνομικού. Ούτε στην πιο “κακή” ταινία δε θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο” σημειώνουν στο κείμενο.

Όλο το κείμενο

Όλοι εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, διαβάσαμε σοκαρισμένοι την είδηση ότι, τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου, τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του, απλώς και μόνον επειδή το σπίτι του συνορεύει με μια κατάληψη.

Χωρίς ένταλμα έρευνας, οι αστυνομικοί ανέβηκαν στην ταράτσα, έδειραν και συνέλαβαν τον Δημήτρη και τα δύο παιδιά του.

Οι τρεις προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ με χειροπέδες, χτυπημένοι, και κρατήθηκαν χωρίς να έχουν επικοινωνία με τον δικηγόρο τους μέχρι αργά το βράδυ. Πρόκειται για σωρεία παραβιάσεων των δικαιωμάτων του ανθρώπου που δεν συνάδουν με τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου.

Είναι ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, από τα πολλά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Όσοι γνωρίζουμε τον Δημήτρη Ινδαρέ, δεν μπορούμε παρά είτε να «γελάσουμε» ειρωνικά είτε να εξοργιστούμε με τα δημοσιεύματα, τα «ρεπορτάζ» και τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ και του πολιτικού προϊσταμένου της, κ. Χρυσοχοϊδη, που φέρουν τον πιο φιλήσυχο και ευγενικό άνθρωπο να προσπαθεί να πάρει το όπλο του αστυνομικού.

Ούτε στην πιο «κακή» ταινία δε θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Σε όσους προσπαθούν να σπιλώσουν την υπόληψη του Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, σε όσους επιχειρούν να τους ενοχοποιήσουν με έωλες και ψευδείς αποδείξεις, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια Ινδαρέ. Δεν θα τους αφήσουμε μόνους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα