Δίκη Κωστόπουλου: Πήρα τηλέφωνο την Αθανασοπούλου και μού είπε “με βίασε”, κατέθεσε ο Βαζάκας

Διαβάζεται σε 4'
Ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος
Ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος Papadakis Press

Η κατάθεση του Κώστα Βαζάκα στη δίκη του πρώην σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός» Κώστα Κωστόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό της Ελένης Αθανασοπούλου, τον Ιούλιο του 2010.

Στην επιβεβαίωση ότι η Ελένη Αθανασοπούλου λίγες ημέρες μετά το περιστατικό τού είπε ότι βιάστηκε από τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο προχώρησε ο Κώστας Βαζάκας, σεναριογράφος τηλεοπτικών σειρών, καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο μάρτυρας εξιστόρησε την εμπλοκή τους στην υπόθεση, αναφέροντας πως ο κατηγορούμενος και φίλος του από το 2004 τού είχε τηλεφωνήσει για να επικοινωνήσει με την καταγγέλλουσα ηθοποιό και να μάθει περισσότερα για το βράδυ του Ιουλίου του 2010.

«Γνωρίζω την καταγγέλλουσα μέσω του Κ. Κωστόπουλου. Υπήρχε ένα διάστημα που μαζευόμασταν για μια εκτόνωση στο Ακρωτήρι. Συμβουλευτικά ένα βράδυ με πήρε και μου είπε ότι είχαν πάει για φαγητό με την καταγγέλλουσα και πήγαν σε ένα πάρκινγκ και κάπου εκεί ξεκίνησαν κάποια προκαταρκτικά. Μου είπε πως, όταν ξεκίνησε να προχωρήσει την πράξη, εκείνη αντέδρασε. Αυτός σταμάτησε και προσπάθησε να την ηρεμήσει. Εκείνη του είπε να την πάει στο ακρωτήρι σε κάτι φίλους της. Ο Κωστόπουλος μού είπε ότι έμεινε στο Ακρωτήρι και περίμενε να δει αν η Έλενα ήταν καλά. Αφού έμεινε μερικά λεπτά, έφυγε» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Στη συνέχεια, όπως είπε, ο κατηγορούμενος τού ζήτησε να καλέσει την καταγγέλλουσα για να δει αν όλα ήταν καλά, λόγω της συμπεριφοράς της: «Την πήρα τηλέφωνο να δω τι έγινε. Κι εκείνη μου είπε «με βίασε». Εκεί πάγωσα. Του το μετέφερα και είπε: «Εγώ μόλις μου είπε να σταματήσω, σταμάτησα. Με ρώτησε ‘θα πάει στην αστυνομία’; Του απάντησα ότι δεν ήξερα. Μου είπε τότε ο κατηγορούμενος: «Πες της αν θέλει να πάει στην αστυνομία, θα πάμε μαζί».

Την ξαναπήρα και μου είπε ότι «δεν είμαι καλά, άσε με». Της πρότεινα να βρεθούμε όλοι μαζί, δεν ήθελε και τη ρώτησα αν θα πάει αστυνομία και μου είπε ναι. Μετά είπε ότι δεν βρήκε το θάρρος και το άφησε. Τώρα με το metoo μου είπε ότι πήρε θάρρος. Στην αρχή προσπάθησα να την αποτρέψω γιατί δεν είχε στοιχεία, αλλά εκείνη ήθελε».

Ο μάρτυρας υποστήριξε, πάντως, ότι ο κατηγορούμενος είχε την αίσθηση πως η αντίδρασή της ήταν τέτοια γιατί είχε πιει. «Μου το περιέγραψε σαν μια και στιγμή ανάμεσα σε ένα ζευγάρι» εξήγησε ο Κ. Βαζάκας.

Εισαγγελέας: Γιατί σας κάλεσε; Τί ένιωσε ότι πήγε λάθος;

Μάρτυρας: Δεν καταλάβαινε τί είχε συμβεί. Μου είπε ότι κάνανε ό,τι έκαναν στο αυτοκίνητο και μετά την άφησε σε μια παρέα. Μου είπε ότι έμεινε δίπλα της στο Ακρωτήρι αλλά είδε πως δεν του μιλούσε, ήταν κάπως…

Εισαγγελέας: Ποια ήταν η αντίδρασή του όταν του είπατε για βιασμό;

Μάρτυρας: Με ρώτησε τί είχε σκοπό να κάνει εκείνη και πες της να πάμε μαζί στην αστυνομία, θα τη συνοδεύσω εγώ.

Πρόεδρος: Υπήρχε κάποια έκπληξη όταν του είπατε ότι τον κατηγορεί για βιασμό;

Μάρτυρας: Είπε ότι ήταν μεθυσμένη, δεν τη βίασε και ότι σταμάτησε. Μου έδειξε έκπληξη, με την έννοια τί είναι αυτά που λέει. Το αρνιόταν γενικά.

Πολ. Αγωγή: Μήπως η πρόθεση του κατηγορούμενου ήταν να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της Αθανασοπούλου;

Μάρτυρας: Δεν είμαι ψυχολόγος για να καταλαβαίνω τις προθέσεις των άλλων. Η πρόθεση του ήταν να την πάρω και να μάθω γιατί δεν του μίλαγε όλο το βράδυ…

Πολ. Αγωγή: Δηλαδή αν ήθελε η Αθανασοπούλου να τον καταγγείλει θα την πηγαίνει αυτός στην αστυνομία; Έχει λογική αυτό;

Μάρτυρας: Για τον Κωστόπουλο δεν μου κάνει εντύπωση. Είναι άνθρωπος που δεν κωλώνει, αν έχει ένα πρόβλημα μπορεί να πάει και ο ίδιος στην αστυνομία.

Το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή της Χρύσας Δρακάκη, τότε φίλης του θύματος και στη συνέχεια διέκοψε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα