Δίκη Πισπιρίγκου: Για αναπάντεχο θάνατο της Μαλένας μίλησαν οι νοσηλεύτριες

Διαβάζεται σε 3'
Η κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της, Ρούλα Πισπιρίγκου
Η κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της, Ρούλα Πισπιρίγκου Giannis Dimitropoulos / SOOC

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν σήμερα νοσηλεύτριες για τον θάνατο της Μαλένας, επισημαίνοντας την “καλή κλινική εικόνα του παιδιού”. Αναλυτικά όσα υποστήριξαν.

Για ένα χαρούμενο κοριτσάκι που θα είχε «εύκολη πορεία» έκαναν λόγο τρεις νοσηλεύτριες του Αγλαΐα Κυριακού, καταθέτοντας για το θάνατο της Μαλένας Δασκαλάκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Οι μάρτυρες δήλωσαν ιδιαίτερα έκπληκτες όταν ενημερώθηκαν για το θάνατο της δεύτερης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς όπως κατέθεσαν, τίποτα δεν προμήνυε το τέλος, λόγω και της «καλής κλινικής εικόνας» του παιδιού. «Ήταν μια κλασσική λευχαιμία με συγκεκριμένα φάρμακα, δεν είχε δυσκολία απ’ ότι μας έλεγαν οι γιατροί. Φαινόταν και στο παιδάκι. Ήταν χαρούμενο» είπε χαρακτηριστικά η νοσηλεύτρια Αλεξάνδρα Καρελιώτη, η οποία ήταν και η τελευταία που είδε τη μικρή Μαλένα πριν φύγει από τη ζωή.

Εισαγγελέας: Είστε το τελευταίο άτομο που είδε ζωντανή και ξύπνια τη Μαλένα. Είδατε κάποια νωθρότητα; Είχε κάτι; Την είδατε 1,5 ώρα πριν το θάνατο;
Μάρτυρας: Ήταν ένα παιδάκι φυσιολογικότατο. Δεν παρατήρησα κάτι. Το χρώμα του ήταν μια χαρά.
Εισαγγελέας: Εντοπίσατε στη μύτη του παιδιού κάποια γρατζουνιά;
Μάρτυρας: Δε θυμάμαι.
Εισαγγελέας: Το σημάδι στο μάγουλο θα μπορούσε να έχει προκληθεί από την ΚΑΡΠΑ;
Μάρτυρας: Επειδή βάζουμε την ΑΜΠΟΥ θα μπορούσε ναι.
Εισαγγελέας: Η κατηγορούμενη λέει ότι σας αναζητούσε 5-10 λεπτά. Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο;
Μάρτυρας: Όχι, αν έβγαινε στο διάδρομο και φώναζε «κορίτσια ελάτε» θα πήγαινε κάποια. Μου ακούγεται ακραίο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και άλλη νοσηλεύτρια η οποία υποστήριξε ότι «το παιδί θα είχε μια εύκολη πορεία». Παράλληλα, είπε πως «όταν έμαθα για το θάνατο του παιδιού δεν το πίστευα. Πίστευα ότι μου λένε για κάποιο άλλο γιατί αυτό το παιδί είχε άριστη κλινική εικόνα. Συζητούσα με συναδέλφους πως την προηγούμενη ημέρα είχαν παραγγείλει σουβλάκια, το παιδί ήταν χαρούμενο, τα κάνουμε αυτά τα σαν μικρά παρτάκια. Μετά το θάνατο του παιδιού μου έκανε εντύπωση ότι η μητέρα φεύγοντας μας είχε πει σας ευχαριστώ πολύ για όλα κι έλεγα που βρήκε το κουράγιο να πει κάτι τέτοιο. Κι εγώ που είμαι μάνα δεν ξέρω αν θα είχα κουράγιο να σκεφτώ να πω αυτό εκείνη την ώρα».

Αντίστοιχα και η Ευαγγελία Φιλίππα, κατέθεσε όταν δεν πίστευε πως η Μαλένα πέθανε. «Έμαθα για το θάνατο του παιδιού από την ομαδική συνομιλία που έχουμε με τους συναδέλφους. «Έφυγε η Μαλένα» έγραψε και ήμουν σίγουρη ότι ήταν λάθος το όνομα. Με ενημέρωσαν οι νοσηλεύτριες ότι η μητέρα τους είπε πως το παιδί δεν είναι καλά, πως πράγματι όταν πήγαν στο δωμάτιο δεν ήταν καλά και πως έγινε ΚΑΡΠΑ» ανέφερε στο δικαστήριο ενώ περιέγραψε όσα θυμόταν γύρω από τον Μάνο Δασκαλάκη και τη Ρούλα Πισπιρίγκου. «Θυμάμαι το μπαμπά να κάνει περισσότερες ερωτήσεις. Τον θυμάμαι λίγο πιο ανήσυχο. Δυο γονείς σοκαρισμένοι ήταν. Δε θυμάμαι κάτι άλλο» υποστήριξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα