Δίκη Πισπιρίγκου: Μεροληψία της προέδρου καταγγέλει ο Κούγιας – “Ο Θεός της κατηγορούμενης είμαι εγώ”

Διαβάζεται σε 2'
Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου EUROKINISSI

Ο Αλέξης Κούγια κατηγόρησε την πρόεδρο ότι αφιέρωσε δυσανάλογο μεγάλο μέρος στην εξέταση των νοσηλευτριών ενώ ο ίδιος  στερήθηκε της δυνατότητας να εξετάσει τους σημαντικότερους μάρτυρες

Σε παρεμπόδιση της πλήρους διερεύνησης και σε συμπεριφορές που «δικαιολογούν δυσπιστία για μεροληψία και πρόσφορες να επηρεάσουν τους ενόρκους, όπως και έγινε» αναφέρθηκε ο Αλέξης Κούγιας κατά την ανάπτυξη του αιτήματος εξαίρεσης σε βάρος της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου διεξάγεται η δίκη για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ανέπτυξε τους ισχυρισμούς τους κάνοντας λόγο για άρνηση κλήτευσης σειράς μαρτύρων για την εξέταση τους και για απόρριψη αιτημάτων για επανεξέταση μαρτύρων και για διαβίβαση νέων στοιχείων. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε «αυθαίρετες αποφάσεις» υποστηρίζοντας: «Είναι πρωτοφανές να εκδίδονται απορριπτικές ομόφωνες αποφάσεις με συνοπτικές διαδικασίες».

Κατά τον Αλ. Κουγια, η πρόεδρος αφιέρωσε δυσανάλογο μεγάλο μέρος στην εξέταση των νοσηλευτριών ενώ στερήθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης της δυνατότητας να εξετάσει τους σημαντικότερους μάρτυρες, όπως οι επιστήμονες Νικ. Ράικος, Περ. Μακρυθανάσης και Ιω. Παπαγιάννης.

Βέλη κατά Τσιάρα

«Στερήθηκε στην υπεράσπιση η δυνατότητα να εξετάσει τους μάρτυρες. Με χρονοδιακόπτη έπρεπε να το κάνουμε; Λες και πρέπει να τελειώσουμε άρπα κόλλα τη δίκη αυτή; Με αυτούς τους ανεκδιήγητους μάρτυρες και αυτή την ανεκδιήγητη ανάκριση;» τόνισε, ενώ σε άλλο σημείο είπε: «Αρνηθήκατε με ανήθικο τρόπο και απαράδεκτο να μην διακόψετε το δικαστήριο για να κάνω θεραπεία. Τολμώ να το πω! Να μην σας τύχει. Ούτε ο θεός δεν μπορεί να το κάνει αυτό».

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στο αίσθημα δικαίου: «Και σας λέω να πάει στο διάολο η κυρία κατηγορουμένη… Έχει εξαφανιστεί το αίσθημα δικαίου! Για να ικανοποιηθεί ο υπουργός δικαιοσύνης που έβγαινε στην τηλεόραση. Για να ικανοποιηθούν τα πρωινάδικα (…) Είναι σκάνδαλο να είναι η κυρία κατηγορούμενη στη φυλακή με αυτή την κατηγορία».

Ο… “θεός” της κατηγορουμένης

Νωρίτερα, στην προσπάθεια της προέδρου να ξεκινήσει η απολογία αφού δεν ήταν έτοιμο το σε βάρος της αίτημα εξαίρεσης, ο Αλέξης Κούγιας διαμαρτυρήθηκε έντονα.

Πρόεδρος: Όταν ετοιμαστείτε μπορείτε να καταθέσετε την αίτηση εξαίρεσης, μέχρι τότε να ξεκινήσει η απολογία…

Κούγιας: Της απαγορεύω να απαντήσει σε ερωτήσεις σας. Ο Θεός της κυρίας κατηγορούμενης είμαι εγώ. Εγώ κατευθύνω τη συνείδηση της σε αυτό το στάδιο. Ο κουραν της υποθέσεως είμαι εγώ. Η κυρία κατηγορούμενη δεν απολογείται, θέλω το χρόνο να τη συντάξω με επιμέλεια.

Πρόεδρος: Το δικαστήριο δεν γίνεται να ανεβοκατεβαίνει για να φέρετε το αίτημα εξαίρεσης. Σας δώσαμε τον επιπλέον χρόνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα