Δίκη Χρυσής Αυγής: Η Μάγδα Φύσσα “απέναντι” σε Λαγό και Πλεύρη

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η Μάγδα Φύσσα “απέναντι” σε Λαγό και Πλεύρη
Στιγμιότυπο από τη δίκη της Χρυσής Αυγής Eurokinissi

Σε ερωτήσεις του Ιωάννη Λαγού και του συνηγόρου του Κωνσταντίνου Πλεύρη, κλήθηκε να απαντήσει η Μάγδα Φύσσα, αμέσως μετά το ναζιστικό χαιρετισμό που έκανε ο δικηγόρος εντός της δικαστικής αίθουσας. Παρέμβαση του Παναγιώτη Φύσσα στη δίκη.

Ερωτήσεις γύρω από τη δολοφονία Τεμπονέρα και τη σχέση της με τη ΝΔ ξεκίνησε να υποβάλλει ο Ιωάννης Λαγός κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, η οποία συνεχίζεται σήμερα, Παρασκευή (07/10) στο Εφετείο, με τη Μάγδα Φύσσα να αντιδρά έντονα: «Μπορεί να μου κάνει ερωτήσεις; Έχω απέναντί μου και μου κάνει ερωτήσεις ο δολοφόνος του παιδιού μου. Είστε όλοι δολοφόνοι!».

Ο κατηγορούμενος πάντως, δεν σταμάτησε να επιτίθεται σε βάρος της μάρτυρος, υψώνοντας τον τόνο της φωνής του.

Λαγός: Είμαι δολοφόνος εγώ;

Μ. Φύσσα: Σωστά, μόνο εντολές έχεις δώσει…

Λαγός: Από που προκύπτει αυτό;

Μ. Φύσσα: Από το ότι είσαι μέσα;

Λαγός: Γνωρίζετε κυρία μου, πως ένας μάρτυρας είπε πως έχει μαγαζί δυο στενά μακριά από την καφετέρια Κοράλι, με κάμερες ασφαλείας και ο υπουργός Δένδιας πήγε να ζητήσει το υλικό;

Πρόεδρος: Δεν αφορά τη μάρτυρα.

Λαγός: Μα είναι σημαντικά πράγματα! Γνωρίζετε ποσό συχνά μιλούσα με τον Πατέλη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας;

Μ. Φύσσα: Όχι.

Λαγός: Δεν γνωρίζει τίποτα αλλά ξέρει ότι δίνω εντολές. Άμα δεν θέλει να απαντήσει σε τίποτα να το πει, είναι σε δύσκολη θέση το καταλαβαίνω.

Μ. Φύσσα: Εγώ είμαι σε δύσκολη θέση;

Αντίστοιχη ήταν και η εξέτασή της από τον συνήγορο του Ιωάννη Λαγού, Κων. Πλεύρη, ο οποίος μετά από τις αντιδράσεις της πολιτικής αγωγής υποστήριξε πως δεν είναι παράνομο να κάνει τον ναζιστικό χαιρετισμό.

Πλεύρης: Είστε μητέρα πράγμα που σέβομαι απεριόριστα. Και εγώ είμαι πατέρας που παραλίγο να χάσω το παιδί μου. Θέλω να σας πω ότι υπάρχουν δυο άλλες μητέρες που τα δικά τους παιδιά δολοφονήθηκαν από εγκληματική οργάνωση και ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής. Καταδικάζετε αυτή τη δολοφονία;

Πρόεδρος: Μην απαντάτε.

Πλεύρης: Όταν λέτε να τελειώνουμε με τους φασιστές θέλετε να τους σκοτώσετε;

Μάρτυρας: Δεν σκοτώνουν οι αντιφασίστες, οι φασίστες σκοτώνουν. Να τελειώσει αυτό μέσω του λόγου.

Πλεύρης: Δηλαδή θέλετε να βάλετε στη φυλακή 500.000 ανθρώπους;

Μάρτυρας: Ευχαρίστως.

Πλεύρης: Λυπάμαι πολύ για το γιο σας…

Μάρτυρας: Μην λυπάστε πάρα πολύ.

Πλεύρης: Θα σας διαβάσω ένα ποίημα του γιου σας…

Μάρτυρας: Ο Παύλος δεν σκότωνε, έγραφε.

Πλεύρης: Αφήστε με.

Μάρτυρας: Όχι δεν θα σας αφήσω. Διαβάστε μου ένα του Γερμενή…

Πρόεδρος: Πού κατατείνει η ανάγνωση; Δεν θελουμε να μας διαβάσετε.

Παρέμβαση Παναγιώτη Φύσσα

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ερωτήσεις των υπολοίπων υπερασπιστών, μεταξύ των οποίων και του συνηγόρου του Γ. Ρουπακιά. Η ερώτησή του για τον τρόπο που διέφυγε ο εντολέας του – θέλοντας να καταδείξει πως αν ήταν οργανωμένο έγκλημα θα υπήρχε μέσο διαφυγής- προκάλεσε την έκρηξη του πατέρα του Παύλου Φύσσα.

Ο Παναγιώτης Φύσσας θέλησε να πάρει το λόγο για να απαντήσει στην ερώτηση του συνηγόρου. «Κυρία Πρόεδρε, είμαι ο πατέρας μπορώ εγώ να απαντήσω; Του είχαν κάνει χώρο να φύγει… Είχαν κόψει το δρόμο», είπε και κινήθηκε προς το δικαστήριο με τους δικούς του ανθρώπους και τους αστυνομικούς να τον συγκρατούν. «Πώς να σας απαντήσω εγώ γιατί σκέφτηκε αυτό και όχι το άλλο;», σχολίασε η Μάγδα Φύσσα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα