Δίκη Χρυσής Αυγής: Οργή μετά την πρόταση για αναστολή – “Η εισαγγελέας δεν κρατά ούτε τα προσχήματα”

Δίκη Χρυσής Αυγής: Οργή μετά την πρόταση για αναστολή – “Η εισαγγελέας δεν κρατά ούτε τα προσχήματα”
Ο Θανάσης Καμπαγιάννης EUROKINISISI

Για "Εισαγγελέα υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης", κάνει λόγο η πολιτική αγωγή μετά την πρόταση της Αδαμαντίας Οικονόμου για αναστολή σε όλους τους χρυσαυγίτες, πλην Ρουπακιά.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ζήτησε να αφεθούν μέχρι την έφεση, οι όλοι καταδικασθέντες της δίκης για τη Χρυσή Αυγή, πλην του Γιώργου Ρουπακιά, η εισαγγελέας έδρας Αδαμαντία Οικονόμου.

«Συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για να χορηγηθεί αναστολή στην έφεση για ολους τους κατηγορούμενους πλην του Γ. Ρουπακιά» είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόταση της αυτή έχει συναντήσει τις σφοδρές αντιδράσεις της πολιτικής αγωγής που κάνουν λόγο για “Εισαγγελέα υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης” και για την “πρώτη εγκληματική οργάνωση στην ιστορία της χώρας που θα έχουν αφεθεί όλοι ελεύθεροι”.

Καμπαγιάννης: “Εισαγγελέας υπεράσπισης”

Ο Θάνάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος πολιτικής αγωγής δήλωσε σχετικά με την εισαγγελική πρόταση:

Η εισαγγελέας δεν κρατά πια ούτε τα προσχήματα. Είναι εισαγγελέας υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Υπάρχει κάτι σάπιο στην εισαγγελία της χώρας όταν η εισαγγελέας λέει ψέματα προς το δικαστήριο ότι ο Λαγός δεν παραβίασε τους όρους. Όταν λέει ότι η προμήθεια εκρηκτικών υλών είναι χαμηλής απαξίας. Αν όπως λέει, η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί, ας πάρει ένα τηλέφωνο το Μιχαλολιάκο να τον ενημερώσει”.

Παπαδάκης: “Η εισαγγελέας ζητούσε να πάνε αναρχικοί στη φυλακή”

Ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος των Αιγυπτίων αλιεργατών, δήλωσε μετά την εισαγγελική πρόταση επί των αναστολών των ποινών:

“Τώρα που η δίκη τελειώνει, η εισαγγελέας έχει αποβάλει τα προσχήματα και μετετράπη σε συνήγορο των κατηγορουμένων. Τη θυμόμαστε από άλλες δίκες, αναρχικών, που είχε αντίθετη συμπεριφορά και ζητούσε να πάνε στη φυλακή άνθρωποι που τελικά αθωώθηκαν.

Όμως δεν αναμασά μόνο τα νομικά αλλά και τα πολιτικά επιχειρήματα των χρυσαυγιτών. Παραβλέπει τις βόμβες του Μιχαλολιάκου, το ότι ο λαγός παραβίασε τους περιοριστικούς όρους. Είμαστε σίγουροι ότι το δικαστήριο πάλι θα την αγνοήσει, αλλιώς θα είναι η πρώτη εγκληματική οργάνωση στην ιστορία της χώρας που θα έχουν αφεθεί όλοι ελεύθεροι”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα