Δίκη Χρυσής Αυγής: Τρία χρόνια μετά την ιστορική απόφαση και τη νίκη της Δημοκρατίας

Διαβάζεται σε 2'
xa
Καταδίκη της Χρυσής Αυγής τον Οκτώβριο 2020

Σαν σήμερα, τρία χρόνια πριν, έξω από το Εφετείο 20.000 άνθρωποι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως “εγκληματική οργάνωση” και οι ιαχές αυτές ακούγονται ακόμα.

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Σάββατο (07/10) από την ιστορική απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση και επτά μελών της για τη διεύθυνσή και τον συντονισμό των δολοφονικών της ενεργειών.

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν λίγο πριν από το μεσημέρι εκείνης της ημέρας τη Λ. Αλεξάνδρας και τους δρόμους γύρω από το Εφετείο για να ακούσουν από τα μεγάφωνα την ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο έκρινε ένοχους επτά κατηγορούμενους για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, όπως επίσης και τον Γ. Ρουπακιά για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και τους κατηγορούμενους για την επίθεση κατά των Αιγυπτίων ψαράδων.

Την προσοχή σας. Επόμενη ανακοίνωση του Τριμελούς Εφετείου. Η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση”, ακούγεται στα ηχεία έξω από το Εφετείο και όσα ακολούθησαν θα μείνουν στην ιστορία.

Ζητωκραυγές και συνθήματα για τη νίκη της δημοκρατίας και την καταδίκη των νοσταλγών του ναζισμού πλημμυρίζουν τους δρόμους γύρω από το Εφετείο. Ανατριχίλα, συγκίνηση και δικαίωση. Και μία ιαχή που έμεινε στην ιστορία.

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο όπως το κατέγραψε ο ρεπόρτερ του News 24/7, Μάνος Φραγκιουδάκης:

 

“Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου”

Αυτές ήταν οι πρώτες λέξεις της μητέρας του Παύλου Φύσσα, Μάγδας Φύσσα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τον Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τα συγκλονιστικά λόγια της μάνας – σύμβολο κατά του φασισμού και η εικόνα της με ανοιχτά χέρια που “φώναζαν” δικαίωση μετά από επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και 5,5 μετά το ξεκίνημα της ιστορικής δίκης, έγιναν σύνθημα για μία ολόκληρη κοινωνία.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα