Δήμος Αθηναίων: Κυριακάτικες δράσεις καθαριότητας στον Νέο Κόσμο

Δήμος Αθηναίων: Κυριακάτικες δράσεις καθαριότητας στον Νέο Κόσμο
Καθαρισμός και απολύμανση από το Δήμο Αθηναίων (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) Eurokinissi

Οι κυριακάτικες δράσεις καθαριότητας που ξεκίνησαν στις αρχές του χρόνου έχουν γίνει πλέον μέρος του τακτικού σχεδιασμού του δήμου Αθηναίων.

Σε δρόμους, πεζοδρόμια και άλλα σημεία του Νέου Κόσμου στην 2η Δημοτική Κοινότητα όπου η κυκλοφοριακή επιβάρυνση τις εργάσιμες ημέρες είναι πιο μεγάλη, επικεντρώθηκαν σήμερα οι καθιερωμένες πλέον κυριακάτικες δράσεις του δήμου Αθηναίων.

Με ένα μεγάλο αριθμό τεχνικών μέσων πέντε (5) σάρωθρα, πέντε (5) μικρά πλυστικά, έξι (6) μεγάλα πλυστικά, δύο (2) υδροφόρες των δέκα (10) τόνων) οι εργαζόμενοι στην Διεύθυνση Καθαριότητας-Ανακύκλωσης «σάρωσαν» μια σειρά από περιοχές τις οποίες σκούπισαν, καθάρισαν, έπλυναν κι απολύμαναν παραδίδοντας τις καθαρές σε κατοίκους και επισκέπτες του Νέου Κόσμου.

Οι κυριακάτικες δράσεις καθαριότητας που ξεκίνησαν στις αρχές του χρόνου έχουν γίνει πλέον μέρος του τακτικού σχεδιασμού του δήμου Αθηναίων για το κέντρο αλλά και συνολικά στις 129 γειτονιές της Αθήνας. Η μεγάλη προσπάθεια των ανθρώπων της καθαριότητας με την συνδρομή σύγχρονων τεχνικών μέσων που διαρκώς εμπλουτίζουν το «οπλοστάσιο» του δήμου συνεχίζεται και εντατικοποιείται μέρα με τη μέρα για την βελτίωση της καθημερινότητας των Αθηναίων.

«Σταθερά και αδιάκοπα, η Αθήνα έχει μπει για τα καλά σε τροχιά καθαριότητας. Για πρώτη φορά, γίνονται τόσο μεγάλες, τακτικές επιχειρήσεις φροντίδας του δημόσιου χώρου. Της γειτονιάς, της πλατείας, του πεζόδρομου. Είναι η τροχιά που ακολουθούμε με συνέπεια, επιμονή και θέληση να αλλάξουμε την Αθήνα» επισημαίνει σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα