Δύο φωτιές στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης-Προς το βουνό κινείται η φωτιά στις Μυκήνες

Δύο φωτιές στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης-Προς το βουνό κινείται η φωτιά στις Μυκήνες
Φωτιά σε δασική έκταση Eurokinissi

Νέα φωτιά έχει ξεσπάσει στην Αλεξανδρούπολη στην περιοχή Αγνάντια, ενώ μαίνεται η φωτιά στις Φέρες, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές-Σε χαράδρα η φωτιά στην Βόνιτσα ενώ προς το βουνό κινείται η φωτιά στις Μυκήνες όπου νωρίτερα εκκενώθηκε ο αρχαιολογικός χώρος από τον οποίο πέρασε το πύρινο μέτωπο

Καλύτερη εικόνα εμφανίζει η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή των Μυκηνών σε αγροτοδασική έκταση, ενώ κατευθύνεται προς το βουνό.

Αρχικά η φωτιά ξέσπασε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον αρχαιολογικό χώρο και σύντομα πέρασε από τα όρια του, προκαλώντας ρύπανση σε ορισμένα αρχαία, ενώ εγκαίρως εκκενώθηκε ο χώρος από επισκέπτες.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 27 άντρες της Πυροσβεστικής, με πεζοπόρο τμήμα, 8 οχήματα, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στην Αλεξανδρούπολη έχουν ξεσπάσει δύο φωτιές, μία στην περιοχή Αγνάντια, σε δασική έκταση, όπου επιχειρούν 27 άντρες της Πυροσβεστικής, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 οχήματα και 2 ελικόπτερα και άλλη μία από νωρίτερα που παραμένει σε εξέλιξη, σε δασική έκταση στις Φέρες, όπου επιχειρούν 35 πυροσβέστες, με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Σε καμία από τις δύο δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Στον Προφήτη Ηλία Παλιαμπέλων του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας επίσης παραμένει σε εξέλιξη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο, σε χαράδρα, δίχως να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή. Επί τόπου παραμένουν και επιχειρούν 31 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 οχήματα, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς για την Δευτέρα σε Αττική και Εύβοια

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Δευτέρα 31 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για την Αττική και την Εύβοια.

Για τις περιοχές αυτές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), τίθεται σε μερική επιφυλακή το πυροσβεστικό προσωπικό των ΠΕ.ΠΥ.Δ  Αττικής και Στερεάς Ελλάδος.

Ταυτόχρονα, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα