Διώξεις για τα οικονομικά της “Κιβωτού” σε Αντώνιο και πρεσβυτέρα

Διαβάζεται σε 2'
Ο πατέρας Αντώνιος
Ο πατέρας Αντώνιος INTIME

Ενώπιον του Ανακριτή αναμένεται να βρεθούν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, κατηγορούμενοι για οικονομικές ατασθαλίες στην “Κιβωτό του Κόσμου”. Αναλυτικά οι κατηγορίες που τους βαραίνουν.

Την ιδιότητα του κατηγορούμενου απέδωσε η ελληνική Δικαιοσύνη στον πατέρα Αντώνιο αλλά και στην πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, για οικονομικές ατασθαλίες στην «Κιβωτό του κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρεσβυτέρα φέρεται ως φυσικός αυτουργός να έχει τελέσει τα αδικήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Αντίστοιχα, ο πατέρας Αντώνιος κατηγορείται ηθική αυτουργία στις δύο παραπάνω πράξεις και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ειδικότερα, ως προς το αδίκημα της απιστίας, το ζεύγος φέρεται να έχει προβεί σε αγορά ακινήτου στην Πωγωνιανή και στην επισκευή αυτού, δαπάνες που υπολογίζονται σε 190.000 ευρώ, ενώ συγχρόνως στα ταμεία της Κιβωτού εμφανίζονται ύψους εκταμιεύσεις 2.000.000 ευρώ τα οποία δεν δικαιολογούνται με παραστατικά. Κατά τις εισαγγελικές αρχές, τα χρήματα αυτά εκταμιεύτηκαν για άλλους σκοπούς από αυτούς που υπηρετεί η οργάνωση.

Ως προς την υπεξαίρεση, εντοπίστηκαν χρήματα και τιμαλφή ύψους περίπου 470.000 ευρώ στο διαμέρισμα της οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος, καθώς και χρήματα, κοσμήματα και χρυσές λίρες σε θυρίδες, αλλά και 300.000 ευρώ που λείπουν από τα διαθέσιμα της οργάνωσης.

Δύο ακόμα πρόσωπα διώκονται

Εκτός των δύο, ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βαθμό πλημμελήματος για υπεξαίρεση αυτή τη φορά, κατά δύο προσώπων.

Συγκεκριμένα, κατά ενός πρώην εργαζόμενου στην Κιβωτό του Κόσμου, ένα μέρος του μισθού του οποίου, ύψους 30.000 ευρώ, φαίνεται να γύριζε στην οργάνωση.

Αντίστοιχα, ως προς το δεύτερο άτομο, πρόκειται για συγγενικό πρόσωπο του ιερέα και της πρεσβυτέρας, σε θυρίδα του οποίου, σε νησί του Αιγαίου, εντοπίστηκαν 57.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι με τις έγγραφες εξηγήσεις τους ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα αρνήθηκαν τα αποδιδόμενα αδικήματα.

Ακολούθως θα κληθούν να καταθέσουν τους ισχυρισμούς τους και ενώπιον του τακτικού ανακριτή που χειρίζεται την έρευνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα