Don Leon: “Ήθελα να πληρώσω τα χρέη από την καραντίνα” – Η απολογία του τράπερ στον ανακριτή

Don Leon: “Ήθελα να πληρώσω τα χρέη από την καραντίνα” – Η απολογία του τράπερ στον ανακριτή
Ο Don Leon astynomia.gr

Ο τράπερ Don Leon προφυλακίστηκε την Τετάρτη, ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που ανατίναζε ΑΤΜ ανά την Ελλάδα. Τί υποστήριξε στην απολογία του.

“Δεν διάγω πολυτελή ζωή, ήθελα μόνο να ξεχρεώσω τις οφειλές του οριστικού lockdown”. Με αυτά τα λόγια ο τράπερ που κατηγορείται ότι συμμετείχε στις εκρήξεις των ΑΤΜ, δικαιολόγησε στον ανακριτή τα όσα του καταλογίζουν. Κατά την απολογία του, προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους που συμμετείχε στην οργάνωση, ζητώντας συγγνώμη για τις πράξεις του.

Ο κατηγορούμενος από την πρώτη στιγμή που συνελήφθη, θέλησε να μιλήσει στους αστυνομικούς για την υπόθεση, πράγμα που έκανε, χωρίς την παρουσία δικηγόρου. Έτσι και μπροστά στον ανακριτή, επανέλαβε ότι πρέπει να αναλάβει την ευθύνη των πράξεων του, εξηγώντας όμως ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτές δεν ήταν η πολυτελή ζωή, όπως τον κατηγορούν.

“Οι αναφορές που κάνουν οι αστυνομικοί σε δήθεν πολυτελή ζωή από μέρους μου επικαλούμενοι φωτογραφίες που έχω στο καλλιτεχνικό μου λογαριασμό στο Instagram, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτά αποτελούν υλικό του βίντεο κλιπ του τραγουδιού μου «SOLO», όπως αυτό κυκλοφορεί και είναι αναρτημένο και στο Youtube.

Από μία απλή επισκόπηση του περιεχομένου του βίντεο κλιπ αποδεικνύεται ότι καταρχήν αυτό αποτελεί προϊόν σκηνοθεσίας από εγνωσμένου κύρους σκηνοθέτη βίντεο κλιπ, άρα υποδύομαι το ρόλο που μου επιβάλλει για τις ανάγκες του βίντεο κλιπ ο σκηνοθέτης, τα χρήματα που χρησιμοποιούνται είναι ψεύτικα για τις ανάγκες του βίντεο κλιπ και το πολυτελές αυτοκίνητο AUDI RS που φυσικά δεν είναι στο όνομά μου, όπως προκύπτει και από την άδεια κυκλοφορίας που έχει κατασχεθεί, είναι ενοικιασμένο από την εταιρεία παραγωγής για τις ανάγκες και μόνο του βίντεο κλιπ” φέρεται να ανέφερε στο υπόμνημα του και συνέχισε εξηγώντας ότι “οι καλλιτέχνες της τραπ μουσικής χρησιμοποιούν συνήθως ακριβά αυτοκίνητα, πληθώρα γυναικείων παρουσιών, χρήματα ως απόδειξη «ευζωϊας» και «επιτυχίας». Όσο για το σκάφος αναψυχής, υποστηρίζει ότι λανθασμένα αναφέρεται ως δικό του στο διαβιβαστικό της δικογραφίας γι’ αυτό, όπως λέει, δεν προσκομίζεται κανένα σχετικό έγγραφο από τις διωκτικές αρχές.

Ο Don Leon, συνοδευόμενος από τη δικηγόρο του, Βάσω Πανταζή, υποστήριξε στον ανακριτή πως δε έκανε τα εγκλήματα αυτά για να διάγει πολυτελή ζωή, αλλά “το μόνο που έκανα ήταν να βοηθήσω την οικογένειά μου με κάποια από τα χρήματα αυτά και συγκεκριμένα προπλήρωσα τα ενοίκια του σπιτιού που μένει η σύντροφος μου και τα παιδιά μου και με τα υπόλοιπα εξοφλήθηκαν σημαντικά χρέη“.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, επειδή εργαζόταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος η καραντίνα τον οδήγησε να παραμείνει για μήνες χωρίς δουλειά. “Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από το κοινωνικό σύνολο για αυτήν μου την αξιόποινη συμπεριφορά, η οποία αποτελεί μία κακή και μεμονωμένη παρένθεση στην μέχρι τώρα πορεία μου στην ζωή και είμαι διατεθειμένος να υποστώ τις συνέπειες των πράξεων μου” υποστήριξε και εξήγησε ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει κάποιον, αλλά λόγω του lockdown βρέθηκε δίχως εισόδημα.

“Πάνω στο οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετώπισα λόγω και του ότι έχω 2 μικρά παιδιά να μεγαλώσω πήρα την λάθος απόφαση να εμπλακώ στις πράξεις που έχω ομολογήσει στην προανακριτική μου απολογία” θα πει, εξηγώντας ότι η τραπ δεν μπορεί να προσφέρει σταθερό εισόδημα.

Οι εκρήξεις

Επί της ουσίας, ο Don Leon αποδέχτηκε μόνο τρεις από τις 31 πράξεις που αποδίδονται στην εγκληματική οργάνωση. Αν και η τελευταία, κατά την αστυνομία, ενεργούσε από τις 28/10/2021, οπότε σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη στη Φιλοθέη, μέχρι τις 20/7/2021 με την έκρηξη στο Ρέντη Αττικής, ο τράπερ δέχεται ότι συμμετείχε μόνο σε τρία περιστατικά.

Θα πει: “είχα ξεκαθαρίσει πως η συμμετοχή μου θα περιοριστεί μόνο σε ότι αφορά εκρήξεις σε ΑΤΜ τραπεζών ότι ποτέ δεν θα διακινδύνευα την υγεία και την σωματική ακεραιότητα ενός αθώου πολίτη, ποτέ δεν θα έμπαινα στο σπίτι κάποιου που ζει με την οικογένειά του για να τελέσω την οποιαδήποτε ληστεία γνωρίζοντας ότι τα χρήματα των τραπεζών είναι ασφαλισμένα και επομένως θα επιστραφούν όπως και το ότι τα αμάξια που εκλάπησαν ήταν ασφαλισμένα και οι ιδιοκτήτες τους θα αποζημιώνονταν”.

Η πρώτη περίπτωση για την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη, είναι η έκρηξη στη ΛΑΡΚΟ στη Λαμία τον Ιανουάριο του 2021. Όπως αναφέρει, εκείνος ήταν που έδιωξε τον φρουρό μέσα από το κτίριο για να μην τραυματιστεί, λίγο πριν σημειωθεί η έκρηξη.

Η δεύτερη είναι μία έκρηξη που σημειώθηκε σε ΑΤΜ στο Περιστέρι στις εγκαταστάσεις του Σκλαβενίτη, για την οποία όμως δεν δέχεται ότι ήταν εκείνος που κρατούσε Καλάσνοκοφ και στράφηκε κατά αστυνομικών, επικαλούμενος και το υλικό από τις κάμερες της περιοχής που έχει κατασχεθεί.

Τέλος, ο τράπερ δέχεται ότι συμμετείχε και σε έκρηξη πάλι στην περιοχή του Ρέντη που σημειώθηκε στις 20/7/2021, υποστηρίζοντας ότι αυτός φώναξε σε υπάλληλο καταστήματος να φύγει μακριά γιατί θα γίνει έκρηξη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα