Πειραιάς: Κατασχέθηκαν 173 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ από την Νότια Αφρική

Πειραιάς: Κατασχέθηκαν 173 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ από την Νότια Αφρική

Το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση των ναρκωτικών, υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσε τα 6.000.000 ευρώ.

Η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών και σε συνεργασία με το Γραφείο D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, αναφορικά με επικείμενη δια θαλάσσης με εμπορευματοκιβώτιο, εισαγωγής μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από τη Νότια Αφρική στην Ελλάδα, κατόρθωσαν να εντοπίσουν το συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο-ψυγείο, εντός του λιμένα του Πειραιά και να το θέσουν σε επιτήρηση.

Πρωινές ώρες χθες διενεργήθηκε καθολικός έλεγχος του εμπορευματοκιβωτίου-ψυγείου, με τη συμμετοχή και της Γ’ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε.

Αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν ο εντοπισμός, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στα τοιχώματα του εμπορευματοκιβωτίου, 160 συσκευασιών με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 173 κιλών και 450 γραμμαρίων. Το κοντέινερ ήταν άδειο και οι ποσότητες της κοκαΐνης βρέθηκαν κρυμμένες μέσα από τις λαμαρίνες του κοντέινερ στην πίσω πλευρά. Η προέλευση φαίνεται να είναι από Λατινική Αμερική και ενδεχομένως η Νότια Αφρική να χρησιμοποιήθηκε ως ενδιάμεσος σταθμός

Το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση της ανωτέρω κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης, υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό των 6.000.000 ευρώ.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ενεργείται προανάκριση και έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα