Ειδικός φρουρός ηγετικό στέλεχος σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Διαβάζεται σε 4'
Ειδικός φρουρός ηγετικό στέλεχος σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών
Ελληνική Αστυνομία

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, όπου ανάμεσα στα μέλη ήταν και ένας Ειδικός Φρουρός. Προέβαιναν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και της Κορίνθου.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης έλαβε χώρα στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε απογευματινές – βραδινές ώρες της Παρασκευής 7 Ιουνίου, όπου συνελήφθησαν 5 άτομα, μεταξύ των οποίων και Ειδικός Φρουρός που υπηρετούσε στην Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα βεγγαλικά και τα όπλα. Επιπλέον, στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη έξι άτομα.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία άτομα, μεταξύ των οποίων και Ειδικός Φρουρός, προέβαιναν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και της Κορίνθου, τις οποίες εισήγαγαν στην ελληνική επικράτεια μέσω ταχυδρομικών δεμάτων, για τα οποία δήλωναν ανύπαρκτα στοιχεία παραλήπτη.

Ακολούθησε ενδελεχής έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας διαπιστώθηκε η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης ενώ διακριβώθηκε και ο ρόλος κάθε μέλους της, ως εξής:

32χρονος Ειδικός Φρουρός από κοινού με 27χρονο, αποτελούσαν τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης. Ήταν αποκλειστικά υπεύθυνοι για την επιμέλεια και την υλοποίηση όλου του επιχειρησιακού σκέλους, τον συντονισμό – προγραμματισμό των διαδικαστικών θεμάτων, από την αρχική προμήθεια έως και την τελική παραλαβή των ταχυδρομικών πακέτων, ενώ για την πληρωμή χρησιμοποιούσαν κρυπτονόμισμα. Επίσης, ο καθένας τους κατείχε τόσο κοινό όσο και προσωπικό δίκτυο για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών,

53χρονος, ως γνώστης ναρκωτικών ουσιών, παρείχε την άποψή του σχετικά με την παραγγελία των διαθέσιμων ουσιών από προμηθευτές, ενώ πραγματοποιούσε από κοινού με τον αρχηγό τις παραλαβές των ταχυδρομικών δεμάτων, καθώς και την περαιτέρω διακίνηση – πώληση των ναρκωτικών στους υποψήφιους πελάτες – αγοραστές,

δύο 29χρονοι, αποτελούσαν τον συνδετικό κρίκο της οργάνωσης με την περιοχή της Κορίνθου, ενώ ασχολούνταν αποκλειστικά με την αναζήτηση πελατών και τη διακίνηση – πώληση των ναρκωτικών στην περιοχή.

Ελληνική Αστυνομία

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν αυξημένα μέτρα προστασίας – αντιπαρακολούθησης με εναλλακτικές μεθόδους επικοινωνίας, επίσης χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες – ορολογίες για τις ναρκωτικές ουσίες, όπως το προσωνύμιο «ΙΣΠ» αν τα ναρκωτικά αποστέλλονταν από την Ισπανία και «Β» ή «ΒΕΤΕΡΑΝ» αν αποστέλλονταν από την Ολλανδία.

Επιπλέον, ο Ειδικός Φρουρός χρησιμοποιούσε την οικία όπου διέμενε ως χώρο αποθήκευσης, καλλιέργειας και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών, εντός του οποίου εντοπίσθηκε μεγάλη ποσότητα παραισθησιογόνων μανιταριών, ενώ ο ίδιος  είχε εγκαταστήσει πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο για την καλλιέργειά τους.

Η επιχείρηση για τον τερματισμό της δράση τους πραγματοποιήθηκε κατά την παραλαβή από τον Ειδικό Φρουρό ταχυδρομικού δέματος, προερχόμενο από χώρα του εξωτερικού, ενώ εντός αυτού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 979 δισκία τύπου «ECSTASY», 1.000 τεμάχια χάρτου – ταινίες, τύπου «LSD», με σχηματικές απεικονίσεις, νάιλον αεροστεγής συσκευασία, περιέχουσα κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, βάρους 522 γραμμαρίων περίπου, 2 νάιλον αεροστεγείς συσκευασίες, περιέχουσες κεταμίνη, συνολικού βάρους 2.040 γραμμαρίων περίπου και νάιλον αεροστεγής συσκευασία, περιέχουσα συνθετική μεφεδρόνη, βάρους 110 γραμμαρίων περίπου.

Ακολούθως, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν και τα άλλα 4 μέλη της οργάνωσης, ενώ από τις επακόλουθες έρευνες μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους 53,9 γραμμαρίων περίπου, ακατέργαστη κάνναβη (φούντα), βάρους 2,3 γραμμαρίων, 3 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 30, 30 και 80 εκατοστών αντίστοιχα, που καλλιεργούνταν σε γλάστρες, 380 παραισθησιογόνα μανιτάρια, βάρους -179,4- γραμμαρίων περίπου, 12 σπόροι κάνναβης, φωσφορίζουσα συσκευασία με παραισθησιογόνα μανιτάρια, βάρους 2,5 γραμμαρίων, 2 αποσφραγισμένα φιαλίδια, με την ένδειξη «CBD OIL» (έλαιο κάνναβης), 3 νάιλον συσκευασίες, με ίχνη καφέ ουσίας, μαχαίρι, με λαβή μαύρου χρώματος, με ίχνη καφέ ουσίας, ζυγαριά ακριβείας και τρίφτης ναρκωτικών ουσιών, σκάμμα, περιτυλιγμένο από πλαστική σακούλα με χημικό υγρό, το οποίο περιέχει χώμα που προορίζεται για την καλλιέργεια παραισθησιογόνων μανιταριών.

Πρόσθετα, κατασχέθηκαν ένα κάτοπτρο, τρεις λάμπες παραγωγής θερμότητας, ένα ηλεκτρικό και ένα μαγνητικό έρμα, δύο ανεμιστήρες μικρού μεγέθους, ελεγκτής ταχύτητας ανεμιστήρα, κυνηγετικό όπλο και φυσίγγιο, 2 μαχαίρια μήκους 22 εκατοστών και 2 αναδιπλούμενοι σουγιάδες, βεγγαλικό χειρός – καπνογόνο, εμφανώς πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 1.005 ευρώ, 10 κινητά τηλέφωνα, 6 φορητοί Η/Υ, 4 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της οργάνωσης από τα τέλη του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024, έχουν αποστείλει και παραλάβει τουλάχιστον τρία δέματα, με σκοπό την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα