Εκρήξεις στη Βηρυτό: Ο Ρώσος πλοιοκτήτης και η διάψευση για το διαβατήριο

Εκρήξεις στη Βηρυτό: Ο Ρώσος πλοιοκτήτης και η διάψευση για το διαβατήριο

To κυπριακό υπουργείο Εσωτερικών διαψεύδει τις φήμες περί κυπριακής υπηκοότητας του Igor Grechushkin, στον οποίο φέρεται να άνηκε το πλοίο που μετέφερε τους 2.750 τόνους νιτρικής αμμωνίας.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου διαψεύδει τις φήμες ότι ο φερόμενος ως ιδιοκτής του πλοίου Rhosus, το οποίο μετέφερε αρχικά τους 2.750 τόνους νιτρικής αμμωνίας, πριν αυτοί κατασχεθούν και αποθηκευτούν στο λιμάνι της Βηρυτού, είναι κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου.

Σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, με την πρέσβειρα του Λιβάνου στην Κύπρο, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την τραγωδία στην γειτονική χώρα και την ετοιμότητα του Υπουργείου να παραχωρήσει την όποια διευκόλυνση κριθεί αναγκαία, ενώ προχωρά σε διευκρινίσεις σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες που είδαν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας.

«Σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με την πρέσβειρα του Λιβάνου στη Κύπρο ο Υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την τραγωδία στην γειτονική χώρα και την ετοιμότητα του Υπουργείου να παραχωρήσει την όποια διευκόλυνση κριθεί αναγκαία για το ενδεχόμενο μεταφοράς ατόμων που ενδεχόμενα χρήζουν ιατρικής ή άλλης βοήθειας προς την χώρα μας.

Περαιτέρω το Υπουργείο Εσωτερικών θα ήθελε να διαψεύσει σημερινά δημοσιεύματα και πληροφορίες στον ημερήσιο Τύπο που φέρουν τον ιδιοκτήτη του πλοίου “Rhosus”, που μετέφερε τους 2.750 τόνους νιτρικής αμμωνίας ότι είναι κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου», τονίζεται χαρακτηριστικά στην εν λόγω δημοσίευση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα