Εκτάκτως στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Εκτάκτως στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας έφτασε στις 14:15 το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δημήτρης Κουφοντίνας καθώς η κατάσταση της υγείας του έχει επιβαρυνθεί από την απεργία πείνας που πραγματοποιεί.

Ο Κουφοντίνας μεταφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού καθώς συμπληρώνει πλέον μια εβδομάδα απεργίας πείνας και έχει χάσει 6,6 κιλά, που αντιστοιχούν στο 8,6% του βάρους του, ενώ παρουσιάζει καρδιακές αρρυθμίες και ζαλάδες εξαιτίας των οποίων δεν μπορεί να σταθεί όρθιος. Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, η απώλεια των κιλών είναι δυσανάλογη με την χρονική διάρκεια της απεργίας πείνας. 

Για τους λόγους αυτούς, το μεσημέρι της Πέμπτης αποφασίστηκε εκτάκτως η μεταφορά του στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, στο οποίο και έφτασε στις 14:15. Ακόμη, ο κρατούμενος έχει εγγράφως αρνηθεί προκαταβολικά οποιαδήποτε ιατρική πράξη επαναφοράς της υγείας του που θα διαταχθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και την Εισαγγελική αρχή της φυλακής.

Υπενθυμίζεται πως ο 60χρονος Δημήτρης Κουφοντίνας, αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να προχωρήσει σε απεργία πείνας, ζητώντας την χορήγηση κανονικής άδειας. Ο ίδιος έχει καταθέσει τρίτο αίτημα για χορήγηση άδειας, το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα, ενώ τακτικός εισαγγελέας και αναπληρωτής που του είχαν δώσει τις δύο προηγούμενες άδειες ερευνώνται πειθαρχικά για τις αποφάσεις τους αυτές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα