Ελεύθεροι οι δύο ΟΥΚάδες – “Άνθρακες η δικογραφία”, λέει ο συνήγορός τους

Διαβάζεται σε 3'
Αστυνομικές δυνάμεις
Αστυνομικές δυνάμεις (φωτογραφία αρχείου) INTIME

Ελεύθεροι αφέθηκαν χωρίς περιοριστικούς όρους οι δύο συλληφθέντες, μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού. Θα τους αποδοθούν πλημμεληματικές πράξεις.

Ελεύθερα -και μάλιστα χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο- αφέθηκαν τελικά οι δύο ΟΥΚάδες, μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, που κατά την αστυνομία, φέρονται ότι μαζί με δύο ακόμη άτομα επρόκειτο να πραγματοποιήσουν επίθεση με εκρηκτικά σε βάρος αγνώστου στόχου.

Ο Εισαγγελέας του Ναυτοδικείου, ενώπιον του οποίου είχαν παραπεμφθεί οι δύο κατηγορούμενοι ΟΥΚάδες, έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να έχουν δυσμενέστερη ποινική μεταχείριση. Πάντως και για τους δυο κατηγορούμενους κρίθηκε πως θα πρέπει να τους αποδοθούν πλημμεληματικές πράξεις.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος των δυο κατηγορουμένων, Βαγγέλης Καντιάνης ανέφερε: «Μια ‘πολύδιαφημισμένη δικογραφία’ ακόμη αποδείχθηκε ‘άνθρακες‘, καθώς αμφότεροι οι εντολείς μου μάχιμα στελέχη της πλέον επίλεκτης μονάδας του Ελληνικού Ναυτικού αφέθησαν ελεύθεροι σήμερα από την εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς, επειδή αποδείχτηκε ότι ουδεμία σχέση είχαν με τον έτερο συλληφθέντα όπως επίσης ουδεμία επικοινωνία είχαν με αυτόν.

Ως εκ τούτου όλα τα σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν “συνεργασίας” ποινικών – τρομοκρατών “επικείμενου μεγάλου χτυπήματος, κ.λπ.» αποτελούν φαντασιοπληξίες και κακά σενάρια αποτυχημένων σκηνοθετών. Ευτυχώς που λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν αφήνουν τους αποτυχημένους σκηνοθέτες να υπαγορεύουν τις αποφάσεις τους”.

Σημειώνεται πως οι δύο ΟΥΚάδες, στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα του ναυτοδικείου, ο ένας με κακούργημα για τα εκρηκτικά και ο άλλος για πλημμεληματική πράξη.

Οι συλλήψεις “ΟΥΚάδων”

Ο ένας “ΟΥΚάς” είχε απασχολήσει στο παρελθόν για τροχαίο με εγκατάλειψη και ντόπινγκ, ο άλλος για την αθλητική νομοθεσία και για επικίνδυνη σωματική βλάβη και ο δίδυμος αδελφός του για επικίνδυνη σωματική βλάβη και βιασμό.

Μία πρόσφατη δολιοφθορά που ήταν η ανατίναξη του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ που μεταφέρει νερό από τη Σαλαμίνα στην Αίγινα σε βάθος 48 μέτρων, που φαίνεται να σχετίζεται με τα οικονομικά συμφέροντα στην περιοχή, έχει τραβήξει ιδιαίτερα το “βλέμμα” των Αρχών.

Σε ένα σενάριο εργασίας εξετάζεται η πιθανότητα συσχετισμού του περιστατικού και με τους συγκεκριμένους συλληφθέντες δύτες, αφού και την τεχνογνωσία είχαν για το κάνουν και τα μέσα. Στην παρούσα φάση, όμως, ειδικά για αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν αποδείξεις και τελεί υπό έρευνα.

Η αποτροπή ενός νέου μαφιόζικου “χτυπήματος” που, όπως όλα δείχνουν, ετοίμαζαν οι συλληφθέντες, ήταν ο στόχος των αστυνομικών της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής που είχαν θέσει υπό στενή παρακολούθηση το πρώην ηγετικό στέλεχος της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς” και τους άλλους τρεις.

Από τη στιγμή που περιήλθε η πληροφορία στις Αρχές πως τα συγκεκριμένα άτομα είχαν στην κατοχή τους μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών και όπλων, δεν θέλησαν να χάσουν χρόνο μέχρι να διαπιστώσουν ποιος θα ήταν ο στόχος και επενέβησαν πριν προλάβουν να πραγματοποιήσουν κάποια επίθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα