“Πυρήνες της Φωτιάς”: Στη φυλακή το πρώην ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης

Διαβάζεται σε 4'
“Πυρήνες της Φωτιάς”: Στη φυλακή το πρώην ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης
INTIME

Ποινή φυλάκισης στο πρώην ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, που φέρεται ότι συνεργαζόταν με ποινικούς και στελέχη του Ναυτικού.

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μηνός καταδικάστηκε το πρώην ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, που συνελήφθη στο πλαίσιο αιφνιδιαστικής επιχείρησης από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής και μάλιστα ενώ προετοίμαζε μαζί με άλλους τρεις, ένα νέο μαφιόζικου τύπου “χτύπημα”.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας δεν χορήγησε αναστολή έως την έφεση, με αποτέλεσμα ο καταδικασθείς να οδηγηθεί στη φυλακή.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, έγινε γνωστό ότι ο κατηγορούμενος διέμενε σε άλλο χώρο. Όπως επεσήμανε ο συνήγόρος του, “είχε φύγει από το συγκεκριμένο σπίτι επειδή φοβόταν για τη σωματική του ακεραιότητα. Δημοσιεύματα έλεγαν ότι θα είναι το επόμενο θύμα στο πόλεμο της ‘Greek Mafia'”.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος υποστήριξε με τη σειρά του πως ο χώρος όπου πραγματοποιήθηκε η έρευνα δεν ήταν σπίτι του, όπως αποδεικνύεται από το μισθωτήριο, ενώ εξήγησε πως το πιστόλι το είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφός του -που διέμενε στο σπίτι όπου έγινε η έρευνα- από την Ομόνοια για λόγους αυτοπροστασίας κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε.

“Βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, τού έδωσε λεφτά. Πριν το προμηθευτεί δεν το ήξερα, μετά το είδα μην κοροϊδευόμαστε. Αυτός που πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες που δεν ταίριαζαν καν στο πιστόλι”, είπε ο κατηγορούμενος.

Σε βάρος του καταδικασθέντα είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της παράβαση του νόμου περί όπλων και της κατοχής ναρκωτικών δια ιδίαν χρήση.

 

Οι συλλήψεις “ΟΥΚάδων”

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν, επίσης, δύο στελέχη του Π.Ν. και κομάντο των Ο.Υ.Κ. και τον δίδυμο αδελφό ενός εξ αυτών σε Πειραιά και Πέραμα αντίστοιχα, ο οποίος είναι πορτιέρης σε γνωστό Club στο Γκάζι.

Ο ένας “ΟΥΚάς” είχε απασχολήσει στο παρελθόν για τροχαίο με εγκατάλειψη και ντόπινγκ, ο άλλος για την αθλητική νομοθεσία και για επικίνδυνη σωματική βλάβη και ο δίδυμος αδελφός του για επικίνδυνη σωματική βλάβη και βιασμό.

Μία πρόσφατη δολιοφθορά που ήταν η ανατίναξη του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ που μεταφέρει νερό από την Σαλαμίνα στην Αίγινα σε βάθος 48 μέτρων, που φαίνεται να σχετίζεται με τα οικονομικά συμφέροντα στην περιοχή, έχει τραβήξει ιδιαίτερα το «βλέμμα» των Αρχών.

Σε ένα σενάριο εργασίας εξετάζεται η πιθανότητα συσχετισμού του περιστατικού και με τους συγκεκριμένους συλληφθέντες δύτες, αφού και την τεχνογνωσία είχαν για το κάνουν και τα μέσα. Στην παρούσα φάση, όμως, ειδικά για αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν αποδείξεις και τελεί υπό έρευνα.

Ενδεχομένως, η εξέταση των συλληφθέντων και η ανάλυση των ψηφιακών πειστηρίων και των τηλεφώνων τους, που συνεχίζεται, να δώσει περισσότερες απαντήσεις στις Αρχές για τους πιθανούς στόχους τους.

Η αποτροπή ενός νέου μαφιόζικου “χτυπήματος” που, όπως όλα δείχνουν, ετοίμαζαν οι συλληφθέντες, ήταν ο στόχος των αστυνομικών της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής που είχαν θέσει υπό στενή παρακολούθηση το πρώην ηγετικό στέλεχος της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς” και τους άλλους τρεις.

Από τη στιγμή που περιήλθε η πληροφορία στις Αρχές πως τα συγκεκριμένα άτομα είχαν στην κατοχή τους μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών και όπλων, δεν θέλησαν να χάσουν χρόνο μέχρι να διαπιστώσουν ποιος θα ήταν ο στόχος και επενέβησαν πριν προλάβουν να πραγματοποιήσουν κάποια επίθεση.

Να σημειωθεί πως, οι συλληφθέντες το πρωί του Σαββάτου (10/02) οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων, ωστόσο εκτιμήθηκε ότι αρμόδια είναι τα δικαστήρια Πειραιά, όπου μεταφέρθηκαν το μεσημέρι υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Σε δεύτερο χρόνο, πλέον, η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί ποιος θα ήταν ο στόχος τους και για ποιους λόγους. Το πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς” από τις πολύ καλές σχέσεις που είχε αναπτύξει με μαφιόζους στη φυλακή του Κορυδαλλού έως την αποφυλάκισή του, επέκτεινε τις δραστηριότητές του στο οργανωμένο πλέον έγκλημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα