Εορτολόγιο: Τα Εισόδια της Θεοτόκου – Ποιοι γιορτάζουν το Σάββατο 21 Νοεμβρίου

Εορτολόγιο: Τα Εισόδια της Θεοτόκου – Ποιοι γιορτάζουν το Σάββατο 21 Νοεμβρίου
ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΛΥΓΟΥΡΙΟ-Δύση ηλίου στον Ιερό Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου («Παναγίτσα» Λυγουριού).Μεταβυζαντινός ναός, σημαντικό κτίσμα της Β’ Ενετοκρατίας (1685-1715).(EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Μεγάλη γιορτή στις 21 Νοεμβρίου. Ποια ονόματα γιoρτάζουν σήμερα.

Σήμερα το εορτολόγιο περιλαμβάνει όσους φέρουν το όνομα Μαρία, Μαριέττα, Μαίρη, Μαρινίκη, Μιρέλλα, Μυρέλλα, Μάνια, Μάρα, Μαράκι, Μάριος, Βιργινία, Δέσποινα, Δέσπω, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω, Λεμονιά, Σουλτάνης, Σουλτάνα, Σούζυ, Σούζη, Τάνια.

Τα Εισόδια της Θεοτόκου

Η Παναγία γεννήθηκε από μεγάλους σε ηλικία γονείς, τον Ιωακείμ και την Άννα, οι οποίοι είχαν παρακαλέσει με πολύ πόνο τον Θεό για να τους χαρίσει ένα μωρό και εκείνοι να το αφιερώσουν στον Ναό Του.

Και έτσι έγινε: Έπειτα από πολλή προσευχή, νηστεία, αλλά και υπό την κατακραυγή του κόσμου που παρέμενε άτεκνο, το ηλικιωμένο ζευγάρι απέκτησε ένα κορίτσι που του έφερε τρομερή ευτυχία. Δεν ξέχασαν, όμως, το τάμα τους.

Σύμφωνα με το ekklisiaonline, όταν η μικρή Μαρία έγινε 3 ετών, οι γονείς της την οδήγησαν στον Ναό του Θεού και συγκεκριμένα την παρέδωσαν στον Αρχιερέα Ζαχαρία. Αυτός την ευλόγησε και είπε “Εμεγάλυνε ο Κύριος το όνομά σου σε όλες τις γενεές”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα