Επεισόδια σε Βικτώρια και Μοναστηράκι – Προσαγωγές, συλλήψεις και ΜΑΤ στα τρένα

Διαβάζεται σε 3'
Αστυνομικές δυνάμεις
Αστυνομικές δυνάμεις EUROKINISSI

Επεισόδια σημειώθηκαν σε Βικτώρια και Μοναστηράκι, μετά τη λήξη των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων στο Νέο Ηράκλειο. Ακροδεξιοί άναψαν πυρσούς στα βραχάκια της Ακρόπολης, έξι συλλήψεις.

Επεισόδια σημειώθηκαν σε Βικτώρια και Μοναστηράκι το απόγευμα της Τετάρτης (1/11) μετά τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στο Νέο Ηράκλειο, με την αστυνομία να προχωρά σε εκτεταμένη χρήση χημικών, προσαγωγές και συλλήψεις.

Στο Μοναστηράκι, μάλιστα, αντιεξουσιαστές συνεπλάκησαν με ακροδεξιούς, οι οποίοι νωρίτερα είχαν ανάψει πυρσούς στα βραχάκια της Ακρόπολης.

Από όλα τα σημεία, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 39 προσαγωγές.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν άτομα που κατέβαιναν από τα βόρεια όπου πραγματοποιήθηκαν αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, κατέβηκαν στον σταθμό του ΗΣΑΠ στη Βικτώρια και επιτέθηκαν σε άτομα της ομάδας ΔΙΑΣ με καδρόνια και πέτρες. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και φέρουν εκδορές, ενώ φθορές προκλήθηκαν στις μηχανές και τα κράνη τους.

Στο σημείο πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές και συλλήψεις.

Στη συνέχεια, ομάδα ατόμων μπήκε ξανά στον ΗΣΑΠ και αποβιβάστηκε στο Μοναστηράκι.

Εκεί, υπήρξε συμπλοκή των αντιεξουσιαστών με ακροδεξιούς που βρισκόντουσαν στην περιοχή, με την αστυνομία να παρεμβαίνει και να τους διαλύει.

Αναφορές στην πλατφόρμα X κάνουν λόγο για τραυματίες από τη συμπλοκή.

Νωρίτερα, ομάδα ακροδεξιών συγκεντρώθηκε στην περιοχή βραχάκια στην Ακρόπολη και άναψε πυρσούς. Η αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις από το σημείο.

Αυτή την ώρα, αντεξουσιαστές είναι συγκεντρωμένοι στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με εικόνες που κατέγραψαν χρήστες των social media, δυνάμεις των ΜΑΤ επιβιβάστηκαν νωρίτερα σε τρένο.

Νέο Ηράκλειο: Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και 17 προσαγωγές

Λίγη ώρα πριν, σε δεκαεπτά προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων στο Νέο Ηράκλειο.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην ευρύτερη περιοχή σε τρία σημεία (Νέο Ηράκλειο, Πευκάκια, Νέα Ιωνία) για να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία φασιστικών ομάδων στην περιοχή.

Η αστυνομία δεν επέτρεψε στους συγκεντρωμένους να πραγματοποιήσουν πορεία. Μετά τη λήξη των συγκεντρώσεων οι διαδηλωτές αποχώρησαν.

Οι συγκεντρώσεις ήταν προγραμματισμένες λόγω ακροδεξιού καλέσματος σε συγκέντρωση στην περιοχή, καθώς σήμερα συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη.

Σημειώνεται ότι εδώ και ημέρες, η ΕΛ.ΑΣ. μέσω Europol και Interpol είχε ενημερώσει τις Αρχές άλλων ευρωπαϊκών χωρών για το κάλεσμα και την πρόσκληση ακροδεξιών. Η μόνη χώρα που είχε σχετικές πληροφορίες και απάντησε στις ελληνικές Αρχές ήταν η Ιταλία, όπου είχαν την πληροφορία πως σκόπευαν να έρθουν στην Ελλάδα για το συγκεκριμένο γεγονός 12 – 13 οργανωμένοι ακροδεξιοί. Στο Ελ. Βενιζέλος συνελήφθησαν και απελάθηκαν 21 ακροδεξιοί από την Ιταλία.

Από το πρωί της Τετάρτης, είναι έντονη η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Κλειστοί παραμένουν από τις 14.00 το μεσημέρι οι σταθμοί Ηράκλειο της γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) αλλά και του Προαστιακού με εντολή της Αστυνομίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα