Επεισόδια στον Ρέντη: Έρευνα για τον καθοδηγητή και τον “σκληρό πυρήνα”

Διαβάζεται σε 2'
Επεισόδια στον Ρέντη: Έρευνα για τον καθοδηγητή και τον “σκληρό πυρήνα”
ΙΝΤΙΜΕ

Μετά τη σύλληψη του 18χρονου οπαδού που ομολόγησε, οι αρχές στρέφονται στον εντοπισμό ενός ατόμου που φέρεται να έχει αρχηγικό ρόλο στις επιθέσεις. Αγωνία για τον 31χρονο αστυνομικό.

“Πυρετώδεις” είναι οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πολλών ακόμη εμπλεκομένων στην επίθεση κατά αστυνομικών στον Ρέντη και μάλιστα με ηγετικό ρόλο στα επεισόδια έξω από το κλειστό γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη” της Νίκαιας.

Μάλιστα, οι αρχές εστιάζουν σε ένα πρόσωπο που φέρεται να είχε ρόλο καθοδηγητή στην επίθεση κατά των αστυνομικών, προμηθεύοντας τα “πολεμοφόδια” που χρησιμοποιήθηκαν στα επεισόδια.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το άτομο αυτό φαίνεται πως έδωσε το σύνθημα για την επίθεση σε βάρος των αστυνομικών, οδηγώντας μάλιστα τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτή στο πάρκινγκ του γηπέδου όπου ένα άλλο άτομο είχε με αυτοκίνητο μεταφέρει τα “πολεμοφόδια” και τα οποία χορήγησε στους οπαδούς.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες επικεντρώνονται σε έναν σκληρό πυρήνα 4-5 ατόμων που έδινε οδηγίες και προμήθευε βόμβες μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα στους εμπλεκόμενους.

Από την ΕΛ.ΑΣ γίνεται αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου στοιχείου για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη αυτών των ατόμων, περιμένοντας παράλληλα τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει γενετικό υλικό ή δακτυλικά αποτυπώματα στα αντικείμενα που βρέθηκαν εντός του γηπέδου.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο της άρσης απορρήτου των επικοινωνιών για να διαπιστωθούν συνομιλίες μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, κυρίως τις τελευταίες ώρες πριν την επίθεση εναντίον των αστυνομικών.

Υπενθυμίζεται πως, στην ομολογία του, ο 18χρονος κατέθεσε πώς οι “επικεφαλής” έδωσαν εντολή για επίθεση στους αστυνομικούς, προμηθεύοντας πολεμοφόδια στους οπαδούς και δίνοντας στον ίδιο τη ναυτική φωτοβολίδα, εξηγώντας του και τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να τη χρησιμοποιήσει.

Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός

Παράλληλα, σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο συνεχίζει να νοσηλεύεται, για πέμπτη ημέρα, ο άτυχος 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, Δευτέρα, αναμενόταν ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του κάτι το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε, ωστόσο, όπως αναφέρει η ΕΡΤ υπήρξε μείωση φαρμάκων που του χορηγούνται σχετικά με την πηκτικότητα του αίματος, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα