Επεισόδια στον Ρέντη: Γιατί δεν βιάζεται η ΕΛΑΣ – Οι εμπλεκόμενοι και η… εγκληματική οργάνωση

Διαβάζεται σε 2'
Επεισόδια στον Ρέντη
Φωτογραφία αρχείου Stringer / SOOC

Αποτυπώματα, DNA και πυρίτιδα του 16χρονου αδελφού του 18χρονου βρέθηκαν σε υπόλειμμα εκτοξευτήρα φωτοβολίδας, ενώ πυρίτιδα εντοπίστηκε και στον 26χρονο μάνατζερ. Υπό επεξεργασία τα αποτελέσματα ώστε να προκύψουν οι ρόλοι των ατόμων.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των επεισοδίων και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια έχουν προκύψει κάποιες ταυτοποιήσεις κατασχεμένων από το γήπεδο αντικειμένων με άτομα που ανήκαν στους 424 προσαχθέντες.

Ειδικά για το 16χρονο αδελφό του 18χρονου προφυλακισμένου πλέον καθ’ ομολογία δράστη, που είχε αρνηθεί την συμμετοχή του στα επεισόδια και κλήθηκε πρόσφατα για συμπληρωματική κατάθεση στην Αθλητική Βία, προέκυψε ταυτοποίηση, από αποτύπωμα, DNA και πυρίτιδα σε υπόλειμμα στελέχους εκτοξευτήρα φωτοβολίδας, που τον καθιστά άμεσα εμπλεκόμενο με την επίθεση και τα επεισόδια.

 

Παράλληλα, προέκυψαν θετικά αποτελέσματα πυρίτιδας και για το 26χρονο μάνατζερ τράπερ που επίσης είχε αρνηθεί πως συμμετείχε στα επεισόδια και εκτός της ενεργής εμπλοκής του με τα επεισόδια εξετάζεται και ο ειδικός του ρόλος από τις Αρχές, όπως και τυχόν άλλων, αφού η πεποίθηση είναι ότι τον ρόλο του καθοδηγητή ενδεχομένως να τον είχαν περισσότερα από ένα άτομα.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν πως η Αστυνομία δεν προτίθεται να προβεί άμεσα σε συλλήψεις καθώς στόχος της για την επίθεση στου Ρέντη, είναι να στοιχειοθετηθεί για όλους η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Βεβαίως, έχει ενημερωθεί για τα έως τώρα ευρήματα η εποπτεύουσα εισαγγελική Αρχή και αναμένεται τα εντάλματα να εκδοθούν σε φάση μεγαλύτερης ολοκλήρωσης της προανακριτικής διαδικασίας.

Από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έχουν προκύψει και άλλα αποτελέσματα από αντικείμενα και γίνεται διασταύρωση με ρούχα που έχουν κατασχεθεί και τα δείγματα των προσαχθέντων για να προκύψουν ρόλοι ατόμων και συμμετοχή στα γεγονότα.

Συνεπώς, η Αστυνομία προσπαθεί να «χτίσει» με συμπαγές τρόπο την δικογραφία να αποφύγει να βιαστεί με την απόδοση κατηγοριών μόνο για πλημμελήματα και να την δέσει πρώτα σε τέτοιο βαθμό που οι κατηγορούμενοι να βρεθούν αντιμέτωποι με κακουργήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα