Επεισόδια στον Ρέντη: Συνεχείς προσαγωγές – Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ

Διαβάζεται σε 4'
Επεισόδια στον Ρέντη: Συνεχείς προσαγωγές – Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ
INTIME

Την πόρτα της Ασφάλειας Αττικής καλούνται συνεχώς να περάσουν διάφοροι γνωστοί στις αρχές από περιστατικά οπαδικής βίας σε μία προσπάθεια των αστυνομικών να συλλέξουν όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες. Αγώνας δρόμου για την ταυτοποίηση του “καθοδηγητή”.

Με πυρετώδη ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής για την ταυτοποίηση τόσο του «καθοδηγητή» και ηθικού αυτουργού της επίθεσης σε βάρος αστυνομικών στου Ρέντη, όσο και για τον σκληρό πυρήνα των οργανωμένων που συμμετείχαν σε αυτή.

Για τον λόγο αυτό συνεχώς καλούνται άτομα προς εξέταση για αναζήτηση πληροφοριών. Γίνονται προσαγωγές γνωστών στις Αρχές από επεισόδια που κατά καιρούς έχουν συμμετάσχει και αναζητούνται πληροφορίες από αυτόν τον κύκλο ατόμων. Σημειώνεται ότι και σε πολύ αρχικό στάδιο αρκετές ήταν οι πληροφορίες που άντλησε η Αστυνομία από τέτοια άτομα, όπως και τηλεφωνικές ανώνυμες πληροφορίες.

Παράλληλα, εξετάζονται τηλεφωνικές συνομιλίες και αναμένονται και τα πρώτα εργαστηριακά αποτελέσματα καθώς οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν θέσει κάποιες προτεραιότητες για ορισμένα άτομα.

Αναφορικά με τον 18χρονο κατηγορούμενο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ, μέσω του δικηγόρου του αναφέρεται πλέον και στην ύπαρξη και δεύτερης φωτοβολίδας που εκτοξεύτηκε εναντίον του αστυνομικού ταυτόχρονα με εκείνον, χωρίς να γνωρίζει όπως αναφέρει ο δικηγόρος του με σιγουριά αν είναι η δική του που τελικά τραυμάτισε σοβαρά το θύμα.

“Πάμε έξω στους μπάτσους”

Ωστόσο, στην ομολογία του ο 18χρονος που ήταν και ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες, έδωσε τα δείγματα που του ζητήθηκαν και αποχώρησε μέχρι που έλαβαν πληροφορίες οι Αρχές για το πρόσωπο του και τον επαναπροσήγαγαν, είχε αναφέρει με λεπτομέρειες όσα εκτυλίχθηκαν εκείνο το βράδυ έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη».

Το βράδυ του Σαββάτου ο 18χρονος εντοπίστηκε στην περιοχή του Ζεφυρίου, μαζί με τη σύντροφό του και από κοινού οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής. Όπως ανέφερε η κοπέλα του, ο κατηγορούμενος είχε μεταβεί στου Ρέντη για να παρακολουθήσει τον αγώνα βόλεϊ, μαζί με τον αδερφό του. Όταν συναντήθηκαν από κοντά, της εκμυστηρεύτηκε ότι ήταν αγχωμένος και φοβόταν μήπως βρεθούν τα αποτυπώματά του σε καπνογόνο που είχε πιάσει με τα χέρια του.

Κατά την εξέταση του ο 18χρονος ομολόγησε ότι εκείνος πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον Αστυνομικό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Όντας οπαδός του Ολυμπιακού, είχε μεταβεί μαζί με τον αδερφό του και δύο φίλους του, στο γήπεδο, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Όταν ξεκίνησαν κάποιοι από τους οπαδούς του Ολυμπιακού να βγαίνουν έξω από το γήπεδο και να κινούνται προς το μέρος των αστυνομικών, ο 18χρονος τους ακολούθησε.

Συγκεκριμένα, ένας από αυτούς, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, απευθυνόμενος προς τους υπόλοιπους οπαδούς, όπως κατέθεσε ο 18χρονος, είπε χαρακτηριστικά: «πάμε έξω στους μπάτσους».

Αφού εξήλθαν του γηπέδου, ο ίδιος άνδρας του έδωσε μία ναυτική φωτοβολίδα, προτρέποντάς τον να την ρίξει προς το μέρος των Αστυνομικών, λέγοντάς του χαρακτηριστικά:

«Πάρτη αυτή εδώ, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω, τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους».

Αφού πλησίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις, βλέποντας τους υπόλοιπους οπαδούς που ήταν δίπλα του να ρίχνουν διάφορα αντικείμενα στους Αστυνομικούς, ο 18χρονος, όπως κατέθεσε, θέλησε να ρίξει τη φωτοβολίδα που κρατούσε στον αέρα, πλην όμως αφού την εκτόξευσε, εκείνη χτύπησε στο έδαφος και στη συνέχεια τραυμάτισε τον Αστυνομικό στο πόδι του. Φοβούμενος για αυτό το οποίο είχε συμβεί, επέστρεψε στο εσωτερικό του γηπέδου, αναφέροντας στον αδερφό του και στους φίλους του, τι ακριβώς είχε συμβεί προ ολίγου.

Άλλαξε τηλέφωνο, e-mail και διέγραψε φωτογραφίες στο προφίλ του

Επιπρόσθετα, ο κατηγορούμενος ανέφερε στους αστυνομικούς, ότι πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας, φοβούμενος για τις συνέπειες τις πράξης του, άλλαξε τον αριθμό της τηλεφωνικής σύνδεσης και της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος, καθώς επίσης διέγραψε τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στο προφίλ του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Όσον αφορά στα άτομα στα οποία εκμυστηρεύτηκε ότι τραυμάτισε με τη ναυτική φωτοβολίδα τον Αστυνομικό των ΜΑΤ, ο κατηγορούμενος δήλωσε πως εκτός των ατόμων με τα οποία βρισκόταν στο γήπεδο, ενημέρωσε για το συμβάν τη σύντροφό του και τον αδερφό του. Όλοι τους επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς του, αναφέροντας την κακή ψυχολογική του κατάσταση, μετά το περιστατικό.

Έπλυνε τα ρούχα του για να εξαφανίσει ίχνη

Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα, παρουσία εισαγγελέα στην οικία του 18χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μπουφάν, ένα παντελόνι φόρμας και ένας ζευγάρι παπουτσιών, όλα μαύρου χρώματος, τα οποία επιδείχθηκαν στον κατηγορούμενο, που επιβεβαίωσε ότι ήταν τα ρούχα που φορούσε την ημέρα των επεισοδίων. Σε σχετική ερώτηση των αστυνομικών, ανέφερε ότι τα έπλυνε, γιατί φοβήθηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα