Επεισόδια στον Ρέντη: Προθεσμία έλαβε ο 18χρονος που έριξε τη φωτοβολίδα

Διαβάζεται σε 3'
O 18χρονος που έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό
O 18χρονος που έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό INTIME

Προθεσμία ζήτησε και έλαβε ο 18χρονος οπαδός που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια του Ρέντη τραυματίζοντας τον 31χρονο αστυνομικό. Υπό δρακόντεια μέτρα η μεταφορά του.

Προθεσμία ζήτησε και έλαβε για την απολογία του ο 18χρονος καθ’ ομολογία δράστης της επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό έξω από το κλειστό Γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη” κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στον Ρέντη.

Ο 18χρονος οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας (11/12) κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια Πειραιά για να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα.

Στον εισαγγελέα ο 18χρονος
Στον εισαγγελέα ο 18χρονος EUROKINISSI

Στον νεαρό έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα και διώκεται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

Ο ίδιος στην αρχική του κατάθεση στους αστυνομικούς φέρεται να είχε υποστηρίξει ότι τη ναυτική φωτοβολίδα του την είχε δώσει κάποιος από τους οργανωμένους οπαδούς προκειμένου όταν βγουν από το γήπεδο να πραγματοποιήσουν επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Το βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος του 18χρονου

Σε βάρος του 18χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής κακουργήματα και πλημμελήματα:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
  • Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Όλες οι κατηγορίες εμπεριέχουν την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας, μίλησε στο OPEN και έκανε λόγο για δεύτερη φωτοβολίδα προς τον αστυνομικό.

“Μίλησα μαζί του για λίγη ώρα. Ήταν σε σοκ. Με ρώτησε πολλές φορές τι γνωρίζω για την υγεία του αστυνομικού. Μέλημα και του ίδιου και της οικογένειας είναι να πάει καλά η υγεία του αστυνομικού. Είναι μετανιωμένος. Έχει ενηλικιωθεί για δύο μήνες. Δεν είχε ξανασυλληφθεί ποτέ. Δεν είναι οργανωμένος οπαδός, ούτε είναι σε κάποιο σύνδεσμο. Τον ρώτησα αν ο ίδιος είχε στην κατοχή του τη φωτοβολίδα και μου είπε πως όχι. Μου είπε ότι του την έδωσε κάποιος. Προς το μέρος του αστυνομικού έχουν φύγει δύο φωτοβολίδες. Το αν είναι η μία ή η άλλη που τραυμάτισε τον αστυνομικό, περιμένουμε να το δούμε και με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει η αστυνομία.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και για άλλα άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση του αιματηρού τραυματισμού του αστυνομικού ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Νίκαιας.

Γιατί δεν έλυσε η Θάτσερ το πρόβλημα – Ένας Άγγλος ειδικός μιλά στο NEWS 24/7:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα