Επίσημη επίσκεψη Τόπι στην Αθήνα

default image

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει από την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας Μπαμίρ Τόπι

 Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, θα πραγματοποιήσει από την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας Μπαμίρ Τόπι.

Ο Αλβανός Πρόεδρος αναμένεται στην Αθήνα την Κυριακή το απόγευμα και μετά την άφιξή του θα παραστεί στα εγκαίνια του αλβανικού βιβλιοπωλείου «Vatra» στην οδό Πατησίων, ακολούθως δε θα ξεναγηθεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Το βράδυ, θα παραστεί σε δεξίωση με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Δημοκρατίας της Αλβανίας.

Το πρωί της Δευτέρας, ο Αλβανός Πρόεδρος θα γίνει επισήμως δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια, με τον οποίο θα έχει συνομιλίες (που θα διευρυνθούν με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών Ελλάδος και Αλβανίας) για διμερή, διεθνή και βαλκανικά θέματα.

Ο κ. Τόπι θα συναντηθεί στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και το απόγευμα θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς των ελληνικών κοινοβουλευτικών κομμάτων κ.κ. Γ. Α. Παπανδρέου, Α. Αλαβάνο, Γ. Καρατζαφέρη και την κα Αλέκα Παπαρήγα, ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Αλβανίας θα επισκεφθεί την Ακρόπολη, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα και θα μιλήσει σε εκδήλωση Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

(Πηγή:ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα