Επίθεση κατά τρανς ατόμων στη Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 9 ανήλικοι – Η ανακοίνωση Αγγελούδη

Διαβάζεται σε 2'
Νεαροί επιτέθηκαν σε τρανς άτομα στην Θεσσαλονίκη
Νεαροί επιτέθηκαν σε τρανς άτομα στην Θεσσαλονίκη Twitter

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί της Κυριακής στον εισαγγελέα και με απόφασή του, οι ανήλικοι αφέθησαν ελεύθεροι, ενώ οι ενήλικοι θα οδηγηθούν στον ανακριτή. Καταδικάζει την επίθεση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Σε συλλήψεις 21 ατόμων (11 ανήλικους και 10 ενήλικες) προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου (09/03) η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από τη σοκαριστική επίθεση που εξαπέλυσαν σε βάρος δύο τρανς ατόμων στην πλατεία Αριστοτέλους.

Πρόκειται για 12 αλλοδαπούς και 9 ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για τα κατά περίσταση αδικήματα της απλής σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα, εξύβρισης και απειλής, σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίπτωση του άρθρου 82Α του Ποινικού Κώδικα «Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά».

Ειδικότερα, όπως κατήγγειλαν τα θύματα (21 ετών και τα δύο), ομάδα ατόμων τούς επιτέθηκε λεκτικά και τους πέταξε μπουκάλια, με τους ίδιους να βρίσκουν «καταφύγιο» σε παρακείμενο κατάστημα εστίασης για να προστατευθούν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί της Κυριακής στον εισαγγελέα και με απόφασή του, οι ανήλικοι αφέθησαν ελεύθεροι, ενώ οι ενήλικοι θα οδηγηθούν στον ανακριτή προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Αγγελούδης: Στην πολύχρωμη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστικές συμπεριφορές

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης τοποθετήθηκε για την ομοφοβική επίθεση που δέχθηκαν χθες βράδυ δύο τρανς άτομα.

Με ανάρτησή του στα social media καταδίκασε το περιστατικό και ανέφερε μεταξύ άλλων πως «στην πολύχρωμη, συμπεριληπτική Θεσσαλονίκη του σεβασμού στη διαφορετικότητα δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστικές συμπεριφορές».

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

«Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τη χυδαία, ομοφοβική επίθεση στην καρδιά της πόλης, που συνέβη χθες το βράδυ. Η αποδοχή είναι δείγμα Πολιτισμού και Δημοκρατίας. Στην πολύχρωμη, συμπεριληπτική Θεσσαλονίκη του σεβασμού στη διαφορετικότητα δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστικές συμπεριφορές.»

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα