Επίθεση με βιτριόλι: Η στάση της 35χρονης στην ανάκριση και το μοιραίο friend request στο Facebook

Επίθεση με βιτριόλι: Η στάση της 35χρονης στην ανάκριση και το μοιραίο friend request στο Facebook
Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε η 35χρονη γυναίκα ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπορεί στα πιο κρίσιμα σημεία να μην συνεργαζόταν η κατηγορούμενη και να μην θέλησε να αποκαλύψει τα πάντα, όμως προχώρησε σε έμμεση παραδοχή, περιγράφοντας την διαδρομή που ακολούθησε με κάθε λεπτομέρεια.

Μία έστω πικρή δικαίωση για την Ιωάννα και μία μεγάλη δικαίωση για την πολυήμερη και αδιάκοπη έρευνα της ομάδας των αστυνομικών της Ασφάλειας Αθηνών, έφερε η πολυπόθητη εξιχνίαση της επίθεσης με βιτριόλι, που θα καταγραφεί στα αστυνομικά χρονικά ακόμη και για τα κίνητρα που οδήγησαν σε αυτή… Το αποτέλεσμα όμως είναι τραγικό καθώς δύο νέες γυναίκες καταστράφηκαν ολοκληρωτικά.

Η γνωριμία της Ιωάννας με τον σύντροφό της και η αρχή της εμμονής

Ως προς τα κίνητρα της 35χρονης δράστιδος, όλα ξεκίνησαν πριν ενάμιση χρόνο σε μία κοινωνική εκδήλωσή που είχαν από κοινού βρεθεί καλεσμένοι, η ίδια με τον σύντροφό της και η 34χρονη Ιωάννα. Η καταγωγή των δύο γυναικών ήταν από κοντινά χωριά, γνωρίζονταν αλλά ποτέ δεν είχαν στενή φιλία, είχαν όμως κουμπαριά, αφού η αδελφή της δράστιδος είχε συγγενέψει με μία συγγενή του θύματος.

Στον γάμο αυτό που βρέθηκαν όλοι μαζί, η Ιωάννα γνώρισε τον σύντροφο της 35χρονης και εκείνος αργότερα την πρόσθεσε στις επαφές του στο Facebook. Αυτή η κίνηση και μόνο εξόργισε την 35χρονη και ακολούθησε έντονος τσακωμός με τον σύντροφό της αλλά και ανταλλαγή μηνυμάτων προς την Ιωάννα μέσω Facebook.

Μεταξύ των δύο δεν έγινε κάτι παραπάνω όμως λίγο καιρό μετά υπήρξε και πάλι διαδικτυακή επικοινωνία μεταξύ του συντρόφου της δράστιδος και του θύματος, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει νέος τσακωμός.

Αυτή η κατάσταση μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης επαφής διήρκεσε ένα τρίμηνο και μάλιστα το ζευγάρι χώρισε για λίγο και στη συνέχεια τα ξαναβρήκαν. Σύμφωνα με τον σύντροφό της δεν ήταν κάποια σχέση με προοπτική, όμως η 35χρονη πίστευε και ήλπιζε σε αυτή την σχέση και στις προοπτικές που εκείνη πίστευε πως θα μπορούσε να έχει.

Για ένα διάστημα φάνηκε να είχε ξεχαστεί το όλο ζήτημα όμως μέσα της η 35χρονη ουδέποτε ηρέμησε και χρέωνε την φθορά στην σχέση της στην Ιωάννα, παρότι δεν είχε συμβεί κάτι παραπάνω με τον σύντροφό της, μέχρι που έφτασε στο σημείο να σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια και να εκτελέσει το σχέδιο της εκδίκησής της, δίχως ακόμη και σήμερα να δείχνει την παραμικρή μετάνοια.

Βήμα το βήμα πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη της

Αρχικά όταν οι αστυνομικοί την πλησίασαν το πρωί της Πέμπτης 50 μέτρα έξω από το σπίτι της, αιφνιδιάστηκε αφού δεν πίστευε πως θα έφταναν οι Αρχές ποτέ σε αυτή, και επιχείρησε να διαφύγει ανεπιτυχώς. Στην τσάντα της βρέθηκαν η περούκα με τα σκούρα κόκκινα μαλλιά που φορούσε την ημέρα της επίθεσης και η περίφημη τηλεκάρτα με την οποία είχε κλείσει τα ραντεβού με το ταξί για την διαφυγή της.

Οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει να βάλουν στο κάδρο των ερευνών τους την συγκεκριμένη γυναίκα εδώ και 10 ημέρες, αφού από νωρίς είδαν ότι ο κύκλος και γεγονότα που αφορούσαν πιο πρόσφατες περιπτώσεις στην ζωή της Ιωάννας είχαν ισχυρά άλλοθι και δεν είχαν σχέση με την επίθεση.

Είχαν την εικόνα της ξεκάθαρα από την ημέρα της επίθεσης και από κάμερα στην Αγία Ελεούσα, την στιγμή που διέφευγε. Σύντομα ανακάλυψαν το ταξί στο οποίο επιβιβάστηκε και την άφησε στο Μετς, κοντά σε συγγενικό σπίτι της δράστιδος όπου κατέφυγε με το πρόσχημα της επίσκεψης, μέχρι να καταλαγιάσει λίγο ο θόρυβος και να επιστρέψει στο σπίτι της στου Ζωγράφου, όπου διέμενε μαζί με τον αδελφό της.

Ανακάλυψαν την κλήση και είχαν το ηχογραφημένο μήνυμα και σύντομα ανακάλυψαν τους δύο τηλεφωνικούς θαλάμους από τους οποίους πραγματοποιήθηκαν δύο κλήσεις προς την εταιρεία ραδιοταξί που χρησιμοποίησε. Ο ένας θάλαμος ήταν στην Λ. Συγγρού, όπου κατέβηκε με λεωφορείο την προηγούμενη ημέρα και παρήγγειλε το ταξί για να το δεσμεύσει για δύο κούρσες επιστροφής, εκείνη και την επόμενη ημέρα.

Στη συνέχεια πήγε περπατώντας στην Λ. Θησέως στην Καλλιθέα όπου κατόπτευσε τα γραφεία που θα πραγματοποιούσε την επίθεση και το βράδυ κάλεσε με την ίδια τηλεκάρτα από τηλεφωνικό θάλαμο στην Ακαδημίας κοντά στα γραφεία του δικηγορικού γραφείου που εργαζόταν στην οδό Σίνα για να επιβεβαιώσει το ραντεβού με το ταξί το πρωί της επομένης στην Καλλιθέα.

Μετέβηκε με τον ίδιο τρόπο, πραγματοποίησε την επίθεση, για την οποία όταν οι αστυνομικοί της ζήτησαν λεπτομέρειες άλλαξε συζήτηση, όπως επίσης αρνήθηκε να πει πως προμηθεύτηκε το βιτριόλι και αναφέρθηκε μόνο στο σημείο που πήρε το ταξί και πήγε στο Μετς.

Όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν τον σειριακό αριθμό της τηλεκάρτας με την οποία πραγματοποιήθηκαν οι κλήσεις αυτές προχώρησαν στην σάρωσή του και μέσω αυτής προέκυψε πως σε προγενέστερο χρόνο η δράστης είχε καλέσει έναν άντρα από το Μπαγκλαντές, άσχετο με την υπόθεση και για άσχετο λόγο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το συγκεκριμένο άτομο που τους είπε ότι τον είχε καλέσει η συγκεκριμένη γυναίκα και μάλιστα στο κινητό ανακάλυψαν και τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου αφού τον είχε καλέσει και μέσω αυτού.

Πλέον ο κλοιός είχε στενέψει γύρω της. Όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο και αναφέρθηκαν σε αυτή την γυναίκα στην Ιωάννα, ήταν η πρώτη φορά που η ίδια έκπληκτη κιόλας θυμήθηκε την ιστορία που είχε προηγηθεί μεταξύ τους, αλλά που ουδέποτε δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό το περιστατικό θα ήταν αρκετό για να προκαλέσει ένα τέτοιο μένος εναντίον της ώστε να συνδύαζε γεγονότα και καταστάσεις και να το ανέφερε μόνη της και νωρίτερα στις Αρχές.

Από όσες περιπτώσεις είχαν αρχικά μπει στον στόχαστρο των ερευνών από καμία κατάθεση, κανενός εκ των πολλών ατόμων που είχαν ληφθεί καταθέσεις, από τον ευρύτερο κύκλο της παθούσας δεν είχε υποδείξει το συγκεκριμένο άτομο. Το μοιραίο λάθος της ήταν οι κλήσεις που πραγματοποίησε και δεν μπορούσε να φανταστεί ενδεχομένως η κατηγορούμενη ότι οι Αρχές είχαν την ικανότητα να ανακαλύψουν και να βρουν τα ίχνη της ακόμη και από τα «ψίχουλα» που ομολογουμένως άφησε πίσω της.

Στην κατ’ οίκον έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί λίγο μετά την προσαγωγή της, ανακάλυψαν και τα τελευταία κρίσιμα πειστήρια, όπως την καπαρντίνα, αλλά και το σακίδιο που φορούσε την ημέρα της επίθεσης, στην Καλλιθέα, που έχουν αποτυπωθεί ξεκάθαρα από την κάμερα στο ύψος της Αγίας Ελεούσας.

Το απόγευμα της Πέμπτης οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα ο οποίος της άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και απείθεια και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στον Ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα