Επίθεση με βιτριόλι: Κατέθεσε η “πέτρα του σκανδάλου” – “Πρώτη φορά βλέπω δια ζώσης την Ιωάννα”

Επίθεση με βιτριόλι: Κατέθεσε η “πέτρα του σκανδάλου” – “Πρώτη φορά βλέπω δια ζώσης την Ιωάννα”
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο 40χρονος μάρτυρας, ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία, αποτέλεσε την "αφορμή" για την επίθεση με το βιτριόλι, προχώρησε στην πλήρη επιβεβαίωση όσων έχει καταθέσει η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Οι διάλογοί του με την έδρα.

Στην πλήρη επιβεβαίωση των όσων έχει αναφέρει από την πρώτη στιγμή η Ιωάννα Παλιοσπύρου σχετικά με τα όσα “χώριζαν” την ίδια και την 36χρονη κατηγορούμενη, προχώρησε εξεταζόμενος ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο 40χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται να αποτέλεσε το “λόγο” που έλαβε χώρα η επίθεση με το βιτριόλι.

Ο μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο, επαναλαμβάνοντας -με ελάχιστες διαφορές- τα όσα έχει αναφέρει και η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία επίσησ πήρε το λόγο, αφού ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την κατ’αντιπαράσταση εξέταση τους.

«Την Ιωαννα Παλιοσπύρου δεν τη γνωρίζω, δεν την έχω δει ποτέ από κοντά και δεν έχουμε μιλήσει δια ζώσης. Πριν από 4 χρόνια της είχα στείλει ένα αίτημα φιλίας και είχαμε ανταλλάξει κάποια μηνύματα. Μου είχε βγάλει η εφαρμογή κάποιους κοινούς φίλους και μου την είχε προτείνει. Έτσι την είχα δει και της είχα κάνει το αίτημα φιλίας. Θεώρησα ότι μου προτάθηκε από την εφαρμογή γιατί είχαμε κοινούς γνωστούς» ανέφερε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο ο 40χρονος. Πρόσθεσε ότι “υπήρξε ένα αίτημα φιλιας από εμένα, μου είπε ότι το διεγράφη η διαδικασία και τη ρώτησα γιατί, μου είπε για μια συνεπωνυμία. Μου είπε ότι κάποια ενδιαφέρεται για μένα. Στη συνομιλία που είχα με την παθούσα αναφέρθηκε το όνομα της κατηγορούμενης στο πλαίσιο του αν είναι κοινή μας γνωστή. Για την ανταλλαγή μηνυμάτων με την Παλιοσπύρου δεν δέχθηκα όχληση από την κατηγορούμενη».

Λίγη ώρα αργότερα, το λόγο πήρε η Ιωάννα Παλιοσπύρου η οποία είπε: “Επιβεβαιώνω όσα λέει ο μάρτυρας. Είναι η πρώτη φορά που τον βλέπω δια ζώσης. Υπήρξαν μικρές διαφοροποιήσεις. Θυμάμαι ότι επανέρχονταν στη συνομιλία μας. Αν και του είχα εξηγήσει την κατάσταση με την Εφη και θεωρώ ότι ο ιδιος είχε καταλάβει, αλλά επανερχόταν στο να μου στέλνει μηνύματα”.

Όσο για τη σχέση του με την 36χρονη που κατηγορείται και απόπειρα ανθρωποκτονίας, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι επροκειτο για “μια χαλαρή και φιλική σχέση, που έγινε ερωτικά περιστασιακή” ενώ τόνισε ότι “ήταν λίγες οι φορές και οι ώρες που είχαμε βρεθεί. Δεν υπήρξε ούτε λήξη ούτε έναρξη της σχέσης. Θυμάμαι το τελευταίο διάστημα από το Γενάρη μέχρι το συμβάν είχαμε βρεθεί μια φορά».

Εισαγγελέας: Το 2018 βρίσκεστε σε ελεύθερη ερωτική σχέση με την κατηγορούμενη; Την Παλιοσπύρου τη γνωρίζετε;

Μάρτυρας: Όχι, όχι.

Εισαγγελέας: Περιγράψτε πως έγινε το αίτημα φιλίας στην Ιωαννα;

Μάρτυρας: Γράφει ονοματεπώνυμο και αριθμό κοινών φίλων.

Εισαγγελέας: Γιατί κάνατε στο συγκεκριμένο πρόσωπο αίτημα; Ποιος ήταν ο λόγος;

Μάρτυρας: Δεν υπήρξε συγκεκριμένος λόγος.

Εισαγγελέας: Μετά την αποδοχή μεσολάβησαν μεταξύ σας συνομιλίες;

Μάρτυρας: Ναι απλές συνομιλίες σχετικά με κάποιον συνεπωνυμό μου

Εισαγγελέας: Το επόμενο διάστημα ήσασταν φίλοι ή σας είχε διαγράψει;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω. Δε βγαίνει κάποια ειδοποίηση. Πρέπει να μπω εγώ στη σελίδα της για να δω αν με έχει διαγράψει κάποιος. Σχετικά με τη διαγραφή μου από τους φίλους της μου είπε ότι υπάρχει ένα πρόσωπο που ενδιαφέρεται για μένα. Της εξήγησα ότι δεν είμαι σε σχέση, μετά εκείνη μου είπε για κάποιον συνεπώνυμο μου και θεώρησα ότι κάπου εκεί έχει γίνει κάποιο μπέρδεμα.

Ένταση μεταξύ πολιτικής αγωγής και προέδρου

Ένταση επικράτησε κατά την εξέταση του 40χρονου μάρτυρα, μεταξύ των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής και του προέδρου με τον τελευταίο να σχολιάζει “Κύριοι συνήγοροι εδώ γίνεται δίκη. Δεν λειτουργούμε με όρους τηλεόρασης”.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ξεκινήσαν να ρωτούν για τις ερωτικές επαφές του μάρτυρα με την κατηγορούμενη. Η αντεξέταση προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου ο οποίος ανέφερε ότι ο ρόλος του δικηγόρου πολιτικής αγωγής είναι να κάνει ερωτήσεις και όχι να επιτίθεται στο μάρτυρα.

Παράλληλα, η πολιτική αγωγή υπέβαλε αιπτημα για την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του μάρτυρα με την κατηγορούμενη, ωστόσο ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται: “Το δικαστήριο έχει διατηρήσει ένα επίπεδο. Δεν είναι ανάγκη υπεισερχόμαστε σε προσωπικές λεπτομέρειες. Καλώ όλους να μη διευρύνουν το κατηγορητήριο με θέματα που δεν μας αφορούν”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα