Επίθεση με βιτριόλι: Νέο πρόσωπο από το παρελθόν της Ιωάννας στις έρευνες

Επίθεση με βιτριόλι: Νέο πρόσωπο από το παρελθόν της Ιωάννας στις έρευνες

Σημαντική πρόοδο για τον εντοπισμό της γυναίκας που κρύβεται πίσω από την επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας φαίνεται πως έχουν κάνει οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση.

Οι αστυνομικοί επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο το κορίτσι για να ακούσει τη φωνή και να δει την εικόνα της δράστιδος που της επιτέθηκε με το βιτριόλι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σε ένα νέο πρόσωπο στρέφονται οι Αρχές, το οποίο έρχεται από το παρελθόν της κοπέλας.

Οι αστυνομικές Αρχές διαθέτουν νέα ντοκουμέντα για την μαυροφορεμένη γυναίκα και τις κινήσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή της η οδηγός ταξί που μετέφερε την ύποπτη από την Καλλιθέα προς το Παγκράτι, έχει δώσει περιγραφή αυτής της γυναίκας, σχεδόν ίδια με την περιγραφή που είχε δώσει η Ιωάννα στους αστυνομικούς. Η γυναίκα αυτή, το προηγούμενο βράδυ είχε καλέσει από καρτοτηλέφωνο και τηλεφωνικό θάλαμο στο κέντρο της Αθήνας, την εταιρεία ραδιοταξί και παρήγγειλε ένα ταξί για μετά τις 9 το πρωί στην Καλλιθέα σε κοντινή εκκλησία με το σημείο που βρίσκονται τα γραφεία της εταιρείας της Ιωάννας.

Μάλιστα, όταν από την εταιρεία της ζήτησαν το κινητό της τηλέφωνο για να την καλέσουν όταν θα έφτανε στο σημείο το ταξί, εκείνη ισχυρίστηκε ότι δεν έχει κινητό τηλέφωνο, δήθεν επειδή αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και έχει βηματοδότη.

Την επόμενη ημέρα, λίγα λεπτά μετά την επίθεση, όντως η γυναίκα αυτή επιβιβάστηκε στο ταξί και η οδηγός ανέφερε ότι ήταν λεπτή, αναστήματος μετρίου προς ψηλή, φορούσε μαύρα ρούχα και καπαρντίνα, της φάνηκε να φοράει περούκα, χοντρά λαστιχένια γάντια, σκούφο και μάσκα, ενώ κρατούσε ένα δοχείο.

Λόγω του ότι είχε ισχυριστεί πως είχε προβλήματα υγείας πέρασε αρκετά απαρατήρητη η εμφάνισή της, μέχρι που εντοπίστηκε η κλήση από τους αστυνομικούς και η εταιρεία ραδιοταξί.

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν επίσης, πως η ύποπτη με την ακριβώς ίδια περιγραφή πήγε και την προηγούμενη ημέρα στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας, ενδεχομένως για απόπειρα που δεν βγήκε ή για μία τελευταία κατόπτευση του χώρου.

Έχουν καταλήξει πως είναι άτομο που ενδεχομένως να έχει από παλιά κάποιο μένος με την Ιωάννα και σίγουρα μελέτησε μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας το σχέδιό της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας δυσκολεύονται να ασπαστούν, χωρίς να το αποκλείουν βεβαίως, το σενάριο της «στρατολογημένης» φυσικής αυτουργού από την ηθική, με την λογική ότι αν ήταν επαγγελματίας αποκλείεται να έκανε επίθεση με καυστικό υγρό και μάλιστα αυτή την ώρα και σε τόσο πολυσύχναστο σημείο με όσους κινδύνους θα είχε για την ίδια, κάτι που λίγο έως πολύ ισχύει για τυχόν «στρατολογημένο» άτομο ακόμα και του στενού περιβάλλοντος της υποτιθέμενης ηθικής αυτουργού.

Οι Αρχές είχαν από νωρίς κάποιες εικόνες από κλειστά κυκλώματα που προσπαθούσαν να τις συνδυάσουν με μαρτυρίες και καταθέσεις για γυναίκες που προσομοίαζαν στην περιγραφή και είχαν αποχωρήσει μετά την επίθεση από το σημείο με διάφορους τρόπους. Απ’ όσες περιπτώσεις ελέγχθηκαν φαίνεται να καταλήγουν στην συγκεκριμένη καθώς συγκεντρώνει και τα περισσότερα κοινά στοιχεία, ενώ στην κατοχή τους έχουν και την ηχογραφημένη κλήση που στο μέλλον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τυχόν διασταύρωση και ταυτοποίηση όταν και εφόσον εντοπιστεί η δράστης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα