Επίθεση με βιτριόλι: Έκανε πρόβες η δράστις

Επίθεση με βιτριόλι: Έκανε πρόβες η δράστις
Η 34χρονη που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι

Η ύποπτη πέρα από το ότι πήγε στο σημείο της επίθεσης και την προηγούμενη ημέρα, εκείνο το βράδυ έκλεισε το ραντεβού με το ραδιοταξί για την επόμενη ημέρα στην Λ. Θησέως.

Ενδελεχείς είναι οι έρευνες των αντρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για να μπορέσουν να φτάσουν το συντομότερο δυνατό στην εξιχνίαση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή της η οδηγός ταξί που μετέφερε την ύποπτη από την Καλλιθέα προς το Παγκράτι, έχει δώσει περιγραφή αυτής της γυναίκας, σχεδόν ίδια με την περιγραφή που είχε δώσει η Ιωάννα στους αστυνομικούς. Η γυναίκα αυτή, το προηγούμενο βράδυ είχε καλέσει από καρτοτηλέφωνο και τηλεφωνικό θάλαμο στο κέντρο της Αθήνας, την εταιρεία ραδιοταξί και παρήγγειλε ένα ταξί για μετά τις 9 το πρωί στην Καλλιθέα σε κοντινή εκκλησία με το σημείο που βρίσκονται τα γραφεία της εταιρείας της Ιωάννας.

Μάλιστα, όταν από την εταιρεία της ζήτησαν το κινητό της τηλέφωνο για να την καλέσουν όταν θα έφτανε στο σημείο το ταξί, εκείνη ισχυρίστηκε ότι δεν έχει κινητό τηλέφωνο, δήθεν επειδή αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και έχει βηματοδότη.

Την επόμενη ημέρα, λίγα λεπτά μετά την επίθεση, όντως η γυναίκα αυτή επιβιβάστηκε στο ταξί και η οδηγός ανέφερε ότι ήταν λεπτή, αναστήματος μετρίου προς ψηλή, φορούσε μαύρα ρούχα και καπαρντίνα, της φάνηκε να φοράει περούκα, χοντρά λαστιχένια γάντια, σκούφο και μάσκα, ενώ κρατούσε ένα δοχείο.

Λόγω του ότι είχε ισχυριστεί πως είχε προβλήματα υγείας πέρασε αρκετά απαρατήρητη η εμφάνισή της, μέχρι που εντοπίστηκε η κλήση από τους αστυνομικούς και η εταιρεία ραδιοταξί.

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν επίσης, πως η ύποπτη με την ακριβώς ίδια περιγραφή πήγε και την προηγούμενη ημέρα στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας, ενδεχομένως για απόπειρα που δεν βγήκε ή για μία τελευταία κατόπτευση του χώρου.

Έχουν καταλήξει πως είναι άτομο που ενδεχομένως να έχει από παλιά κάποιο μένος με την Ιωάννα και σίγουρα μελέτησε μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας το σχέδιό της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας δυσκολεύονται να ασπαστούν, χωρίς να το αποκλείουν βεβαίως, το σενάριο της «στρατολογημένης» φυσικής αυτουργού από την ηθική, με την λογική ότι αν ήταν επαγγελματίας αποκλείεται να έκανε επίθεση με καυστικό υγρό και μάλιστα αυτή την ώρα και σε τόσο πολυσύχναστο σημείο με όσους κινδύνους θα είχε για την ίδια, κάτι που λίγο έως πολύ ισχύει για τυχόν «στρατολογημένο» άτομο ακόμα και του στενού περιβάλλοντος της υποτιθέμενης ηθικής αυτουργού.

Εν ολίγοις στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι αξιωματικοί της Ασφάλειας παραμένουν να πιστεύουν πως η φυσική αυτουργός ήταν πρόσωπο που εκτέλεσε η ίδια το σχέδιο της από κάτι για το οποίο η ίδια θεωρούσε ή είχε θιγεί από το θύμα της που στοχοποίησε και επιτέθηκε με αυτόν τον ανηλεή τρόπο και το μεγάλο της πλεονέκτημα πέρα από την αμφίεση που χρησιμοποίησε ήταν ο αιφνιδιασμός με αποτέλεσμα το θύμα, μοιραία να δυσκολεύεται να αναγνωρίσει τη γυναίκα που της επιτέθηκε. Το πιθανότερο μάλιστα είναι να χρησιμοποίησε μεταλλικό δοχείο με μεγάλο στόμιο για να εκτοξευτεί αμέσως και με την πρώτη προσπάθεια μεγάλη ποσότητα του καυστικού υγρού.

Οι Αρχές είχαν από νωρίς κάποιες εικόνες από κλειστά κυκλώματα που προσπαθούσαν να τις συνδυάσουν με μαρτυρίες και καταθέσεις για γυναίκες που προσομοίαζαν στην περιγραφή και είχαν αποχωρήσει μετά την επίθεση από το σημείο με διάφορους τρόπους. Απ’ όσες περιπτώσεις ελέγχθηκαν φαίνεται να καταλήγουν στην συγκεκριμένη καθώς συγκεντρώνει και τα περισσότερα κοινά στοιχεία, ενώ στην κατοχή τους έχουν και την ηχογραφημένη κλήση που στο μέλλον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τυχόν διασταύρωση και ταυτοποίηση όταν και εφόσον εντοπιστεί η δράστης.

Πρόσθετα, η Αστυνομία έχει πάρει απαντήσεις από την σάρωση που ζήτησε και από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, συγκεντρώνοντας έναν τεράστιο όγκο δεδομένων, κλήσεων και στιγμάτων που αντιστοιχούν σε 8.000 συνδρομητές τις κρίσιμες ώρες και στο κρίσιμο σημείο.

Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για ενδελεχή ανάλυση αυτών των δεδομένων με προφανή προτεραιότητα την ύπαρξη τυχόν ατόμων που ήδη συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των Αρχών αν υπάρχουν σε αυτά τα δεδομένα, αλλιώς θα χρειαστεί ανάλυση όλου τους πλήθους των δεδομένων μήπως προκύψει από αυτά κάτι αξιοποιήσιμο, αν και φαίνεται η ύποπτη να το προέβλεψε και αυτό.

Συνεχίζοντας παράλληλα τον κύκλο των καταθέσεων οι αστυνομικοί στρέφονται και σε άτομα που σχετίζονται με το μακρινό παρελθόν της Ιωάννας για να μπορέσουν να αποκτήσουν ακόμα πληρέστερη εικόνα και να μπορέσουν να μπουν σε λογική εξαιρέσεων ή όχι. Θα λάβουν καταθέσεις δηλαδή από έναν άντρα με τον οποίο είχε στο παρελθόν δικαστική διαμάχη, με έναν άλλον που έχει κάνει ταξίδια στο εξωτερικό μαζί του και παράλληλα ερευνώνται ενδελεχώς τα social media που χρησιμοποιούσε μήπως εντοπίσουν κάτι αξιοποιήσιμο και σε αυτά.

Συμπερασματικά, οι Αρχές έχουν ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά τους όμως σιγά-σιγά φαίνεται να οδηγούνται κάπου από τα ψίχουλα που άφησε πίσω της η γυναίκα που πραγματοποίησε την επίθεση. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα