Επίθεση σε εθελοντές στην Πάρνηθα: Στη φυλακή οι πέντε συλληφθέντες

Διαβάζεται σε 2'
Φυλακές
Φυλακές (φωτογραφία αρχείου) iStock

Οι πέντε συλληφθέντες για την επίθεση σε βάρος εθελοντών στην Πάρνηθα στις 25 Μαΐου κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι πέντε συλληφθέντες για την επίθεση σε βάρος εθελοντών στην Πάρνηθα στις 25 Μαΐου.

Οι κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, συμμορία και οπλοφορία-οπλοχρησία, απολογήθηκαν ενώπιον του 35ου τακτικού ανακριτή που έχει χρεωθεί τη δικογραφία.

Στη συνέχεια, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή πήραν το δρόμο για τη φυλακή.

Το χρονικό

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, βραδινές ώρες της 24 Μαΐου 2024, ομάδα εθελοντών, αποτελούμενη από τέσσερα άτομα, διανυκτέρευσαν σε υπαίθριο χώρο περιοχής της Φυλής, όπου, στα πλαίσια της δράσης τους, θα προέβαιναν σε δράσεις καθαρισμού.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 25 Μαΐου, 7 άτομα, επιβαίνοντες σε δύο οχήματα, προσέγγισαν τους εθελοντές και, έπειτα από ολιγόλεπτη συνομιλία μεταξύ τους, ενήργησαν οργανωμένη επίθεση σε βάρος δύο εθελοντών, με χρήση αιχμηρού αντικειμένου και με γροθιές, τους οποίους τραυμάτισαν βαριά και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Με ειδικές ανακριτικές πράξεις, τεχνικές – ψηφιακές έρευνες και ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού, ταυτοποιήθηκαν οι ανωτέρω δράστες, πέντε εκ των οποίων συνελήφθησαν σε οργανωμένη επιχείρηση που έλαβε χώρα πρωινές ώρες σήμερα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές των Αχαρνών και του Αιγάλεω, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Φυλής, Αιγάλεω και Ιλίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι (τύπου πεταλούδα), πλήθος κινητών και τα δύο οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των ερευνών προέκυψε η εμπλοκή έτερου ατόμου, που ανήκει στον κύκλο των δραστών, σε υπόθεση ναρκωτικών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες επικαλέστηκαν ως κίνητρο μία διαφορά που προέκυψε με τα θύματα σε δοσοληψία ναρκωτικών εκείνη τη νύχτα.

Oι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων δραστών συνεχίζονται.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα