Επίθεση της αστυνομίας μέσα στο δικαστήριο καταγγέλλουν οι συνήγοροι των 11 Τούρκων και Κούρδων

Επίθεση της αστυνομίας μέσα στο δικαστήριο καταγγέλλουν οι συνήγοροι των 11 Τούρκων και Κούρδων
Οι γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού Eurokinissi

Για κατάργηση κάθε έννοιας δικαίου και απονομής δικαιοσύνης καθώς και για απαξιωτικές συνθήκες διεξαγωγής της δίκης, κάνουν λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης των 11 Τούρκων και Κούρδων που δικάζονται στις Φυλακές Κορυδαλλού, αφού καταγγέλλουν επίθεση της αστυνομίας μέσα στο δικαστήριο.

Κατά τη διάρκεια ημίωρης διακοπής της σημερινής δικάσιμου στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου 11 Τούρκοι και Κούρδοι δικάζονται με την κατηγορία της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και συγκεκριμένα στο DHKP-C, εισέβαλλαν αστυνομικοί οι οποίοι σύμφωνα με τους δικηγόρους των κατηγορουμένων προσπάθησαν να τους μεταφέρουν με τη βία στα κρατητήρια.

Εκείνη την ώρα, όπως τονίζουν οι συνήγοροι, επικοινωνούσαν με τους κατηγορούμενους όπως προβλέπεται, όταν «ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εφόρμησαν με βαναυσότητα κατά των κατηγορουμένων, διακόπτοντας την επικοινωνία μας με τους εντολείς μας, επιχειρώντας να τους μεταφέρουν με τη βία στα κρατητήρια. Τόσο οι κατηγορούμενοι όσο και οι συνήγοροί τους αντιδράσαμε στη βίαιη αυτή ενέργεια, καθώς η αίθουσα του δικαστηρίου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, με κεκαλυμμένα χαρακτηριστικά, γρονθοκοπούσαν, κλωτσούσαν και καθύβριζαν τους κατηγορουμένους. Οι κατηγορούμενοι μεταφερθήκαν σερνόμενοι στα κρατητήρια δεχόμενοι χυδαίες ύβρεις και ακραία βία. Ένας από τους κατηγορούμενους μεγάλης ηλικίας, ο οποίος έχει υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς προ διετίας (διπλό bypass), δέχθηκε απανωτές αγκωνιές στο στήθος με αποτέλεσμα να σωριαστεί στα έδρανα και δυο ώρες αργότερα ήρθε ασθενοφόρο για τη διακομιδή του στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Τα γυαλιά άλλου κατηγορουμένου, καθώς και ένα απο τα παπούτσια του, παρέμειναν στην αίθουσα ως τρόπαια για τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης στην Ελλάδα εν έτει 2021. Μεταξύ των άλλων χτυπήθηκε και η διερμηνέας της δίκης».

Όπως τονίζουν οι τέσσερις συνήγοροι, Αλέκα Ζορμπαλά, Ιωάννα Κούρτοβικ, Δημήτρης Σαραφιανός και Πατρίκιος Πατρικουνάκος, το δικαστήριο κατά την επάνοδό του, αρνήθηκε να πάρει θέση για το γεγονός. Μάλιστα τονίζουν πως η απόφαση της έδρας ήταν να διακόψει τη δίκη επικαλούμενη ότι οι κατηγορούμενοι δεν φορούσαν μάσκες, οι οποίες είχαν σκιστεί κατά την εφόρμηση των αστυνομικών.

«Προσπαθώντας να τιμήσουμε τον τίτλο του συνηγόρου υπεράσπισης, δηλώσαμε ότι αποχωρούμε, καθώς υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να συνεχιστεί διαδικασία σε αυτό το χώρο. Καταθέσαμε ακόμη, άμεση αναφορά στον πρόεδρο του ΔΣΑ» συμπληρώνουν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα