Επιχείρηση διάσωσης 43 μεταναστών νότια της Κρήτης
Διαβάζεται σε 1'
Επιχείρηση διάσωσης σημειώθηκε το πρωί στη Νότια Κρήτη για 43 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε λέμβο νότια των Καλών Λιμένων, με μεταφορά τους στο Ηράκλειο.
- 29 Απριλίου 2026 08:48
Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στα νότια της Κρήτης, όπου τα ξημερώματα στήθηκε επιχείρηση διάσωσης, για συνολικά 43 άτομα που εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε λέμβο.
Τα 43 άτομα μέσα στη λέμβο και πιο συγκεκριμένα 30 ν.μ νότια των Καλών Λιμένων, εντόπισε drone της Frontex.
Άμεσα στήθηκε επιχείρηση διάσωσης και τα άτομα περισυνέλλεξε και μετέφερε στο λιμάνι των Καλών Λιμένων, σκάφος της Frontex και παραπλέον φορτηγό πλοίο σημαίας Λιβερίας.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, τα 43 άτομα αναμένεται να μεταφερθούν σε χώρο προσωρινής παραμονής, στο Ηράκλειο.